De multe ori, când testăm câte un vârf de gamă din segmentele destinate familiilor, ne dăm seama unde s-a ajuns cu performanțele dinamice. Dar niciodată n-am testat compartiv vreo ”familistă” actuală cu un supercar de-acum 30 de ani. Cehii, însă, au făcut-o într-un promo: Skoda Superb Combi vs. supercaruri. 

Pe hârtie, un Ford Capri din 1970, o ghiulea la vremea ei, este bătută de un banal Ford Fiesta de 1 litru din zilele noastre! Știu, sună cel puțin hilar, însă e adevărul gol-goluț. Odată cu lansarea noului Superb, echipat cu cel mai puternic motor din istoria Skoda, cehii au făcut o demonstrație cât se poate de sugestivă.

Ei au provocat la ”o liniuță” patru dintre supercarurile reprezentative acum câteva zeci de ani. Mai mult, au ”pus la bătaie” varianta Combi a modelului Superb, pentru a-i demonstra puterea remarcabilă. Adversare îi sunt un Porsche 911 din 1987, un Ferrari 308 GTB din 1976, o Honda NSX din 1990 și un Lotus Esprit Turbo din 1980.

Skoda Superb Combi

De acord, cele 5,8 secunde în care sprintează cehoaica îi sunt suficiente să țină pasul cu oricare dintre respectabilele supercaruri, însă, pentru a amplifica diferențele, specialiștii de la Skoda au ales o pistă udată de ploaie, care să ajute la maximum tracțiunea integrală a modelului Skoda Superb Combi, în detrimentul propulsiei de pe restul ”găștii”.

Una peste alta, clipul reprezintă o excelentă ocazie de a revedea o mână de bătrâne doamne, capabile încă să sprinteze cu nasul pe sus pe 400 de metri. Chiar dacă fără un frigider în portbagaj!

Sursa: CarsUK