Ce mașini construiește Renault în China?

Renault

Renault va construi mașini în China. Grupul auto a semnat un acord cu JMCG, o companie care se ocupă de dezvoltarea industriei vehiculelor electrice. Noul joint-venture va viza piața mașinilor cu emisii zero.

Renault va deveni acționar majoritar al companiei JMEV, cu un capital cotat la 128,4 milioane de euro. Colaborarea grupului auto cu JMCG vizează extinderea influenței celor două pe piața vehiculelor electrice din China, cea mai mare piață pentru mașinile cu emisii zero.

JMEV este o sucursală a companiei producătoare de mașini JMCG, fondată în 2015. Aceasta produce baterii pentru autoturisme cu propulsie electrică, devenind, în cei patru ani de existență, un jucător cheie pe piața locală.

Duster și Sandero aduc super încasări Grupului Renault. Câte mașini s-au vândut în 2019?

Grupul Renault a început colaborarea cu JMCG în decembrie 2018, atunci când a anunțat semnarea unui acord în ceea ce privește dezvoltarea de vehicule electrice. JMCG a livrat peste 400.000 de mașini în 2018, ajungând la o cifră de afaceri de peste un miliard de yuani.

“China este o piață-cheie pentru Groupe Renault. Acest parteneriat în domeniul propulsiei electrice cu JMCG va sprijini planul nostru de dezvoltare în China și în ceea ce privește abilitățile noastre de a construi mașini electrice. Ca pionier și lider pe piața EV din Europa pentru ultimii zece ani, vom valorifica experiența noastră în domeniul dezvoltării, producției, vânzărilor și serviciilor”, declară Francois Provost, vicepreședintele Groupe Renault în China.

 

Adaugati comentariu