Ce masini second hand au preferat romanii in 2016

În 2016, peste 20.000 de masini second hand au fost comercializate doar prin intermediul platformei de anunțuri online Autovit. Vezi ce mărci și ce modele au preferat românii.

În top 10 mărci preferate de români se numără Volkwagen, BMW, Audi și Opel, urmate de Ford, Mercedes, Skoda, Renault, Dacia și Peugeot. Dintre acestea, primele patru mărci au înregistrat peste 2000 de tranzacții fiecare în 2016.

Printre primele zece mărci auto preferate de români, cinci sunt ale unor producători germani. De altfel, înclinația românilor către mașinile germane este binecunoscută și se perpetuează în timp, conform datelor Autovit.ro. În partea de jos a clasamentului se află modele de la Seat, Toyota, Land Rover, Suzuki, Fiat, Citroen, Nissan și Mitsubishi.

În ceea ce priveste cele mai cautate modele ale anului, in 2016, se remarcă o preferință pentru VW Passat, VW Golf, BMW Seria 3, Audi A4 și Opel Astra. Astfel, șapte dintre primele zece modele de mașini din topul vânzărilor aparțin unor producători germani. În top 10 se regasesc însă și modele Ford, Skoda, Renault sau Dacia.

În 2016, românii au preferat mașini care s-au încadrat în segmentul de preț 5 000 – 10 000 de euro, iar cele mai achiziționate modele au fost berlinele și mașinile de familie, în timp ce decapotabilele, MPV-urile sau mașinile de clasa A s-au vândut mai greu. Românilor le plac însă, SUV-urile. Spre exemplu, în 2016 s-au vândut aproape 1.000 de SUV-uri marca BMW și câteva sute de modele SUV de la Audi.

top-masini

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top