Ce modele va construi Volkswagen la noua uzină din Turcia?

uzina Volkswagen

Volkswagen a intrat pe ultima sută de metri a negocierilor pentru construirea noii uzine în Turcia. Aproximativ un miliard de euro vor investi nemții în noul centru de producție, raportează Reuters.

Pentru a face loc producției de mașini electrice la uzinele sale din Germania și în Spania, Grupul Volkswagen mută producția unor modele importante la alte uzine. Astfel, pe lângă SUV-urile Skoda Karoq și Seat Ateca, în Turcia se vor construi și limuzinele de clasă medie Volkswagen Passat, și Skoda Superb. Din Turcia, mașinile vor fi exportate către state din Europa de Est, inclusiv în România.

Decizia finală în privința noii locații este doar o chestiune de timp. Grupul auto vizează o zonă din Manisa, nu departe de Izmir. Construcția uzinei ar începe anul viitor, iar aceasta va fi funcțională începând cu 2022. Aproximativ 300.000 de unități pe an vor ieși de pe linia de asamblare din Turcia. În jur de 4.000 de persoane ar fi angajate acolo.

Șefii Grupului Volkswagen au rețineri însă, în privința taxelor mari care se aplică în Turcia motoarelor mai mari de 1,6 litri. Astfel, modele cu propulsoare mari ar fi sortite eșecului în Turcia. Aceștia iau în calcul și un eventual conflict cu Uniunea Europeană, care nu agreează politica liderului de la Ankara, Tayyip Erdogan. Dacă negocierile cu guvernul turc nu se finalizează, nemții au un plan de rezervă, luând în considerare și Bulgaria.

Și România a fost pe lista nemților, dar aceștia au fost speriați de lipsa unei infrastructuri bine puse la punct.

Adaugati comentariu