Ce pățesc șoferii de Uber dacă sunt prinși cu pasageri la bord?

uber

Legea taximetriei îi scoate în afara legii pe șoferii de Uber, Bolt sau Clever. Orice șofer prins că transportă persoane și nu are autorizație pentru a circula în regim de taxi, va fi amendat.

O reformulare a legii taximetriei îi trece în ilegalitate pe toți cei care transportă călători fără a avea licență de taximetriști sau autorizație pentru a circula în regim de taxi. Astfel, șoferii înscriși pe platforme de ride-sharing riscă să fie amendați și sărămână fără plăcuțele de înmatriculare și fără talon pentru o perioadă de 6 luni.

Platformele de ride-sharing s-ar putea să nu mai funcționeze corespunzător în zilele care urmează. În Cluj, serviciile de acest tip au fost deja interzise de luna trecută.

Asociația Coaliția pentru Economie Digitală a solicitat Premierului României, Viorica Dăncilă, o întrevedere înaintea ședinței de guvern, programată pentru marți, 14 mai.

O reglementare pentru platformele de ride-sharing întârzie, iar taximetriștii îi acuză de piraterie pe șoferii de Uber, Bolt și Clever. Platformele anunțaseră recent o majorare a tarifelor, pentru a încuraja un număr cât mai mare de șoferi activi, în vederea reducerii timpului de așteptare. Găsești AICI noile tarife!

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top