Cea mai ieftină Tesla, Model 3, va ajunge în Europa. Când va fi disponibilă?

Tesla Model 3 (2)

Tesla Motors a primit aprobarea pentru livrarea lui Model 3 în Europa. Astfel, livrările pentru cel mai accesibil model al constructorului american vor demara în curând.

Pentru început, va fi disponibilă versiunea Long Range (cu autonomie mare) a sedanului compact, începând chiar cu luna ianuarie, deși inițial, sfârșitul lunii februarie a fost termenul anunțțat de constructorul din Silicon Valley. În SUA, această versiune are un preț de pornire de 49.000 de dolari, așa că ne putem aștepta la un preț asemănător și în Europa, din care se scad bonusurile acordate de fiecare stat la achiziționarea unei mașini cu emisii zero.

Tesla Model 3 (4)

Aprobarea la nivel european pentru Tesla Model 3 a fost emisă de către autoritatea olandeză RDW, ceea ce înseamnă că Tesla nu va mai avea nevoie să ceară aprobare de la fiecare stat membru UE înainte de a începe comercializarea mașinilor sale în statul respectiv.

Nu sunt numai vești bune pentru Tesla. Deși investește 2 miliarde de dolari pentru construcția unei uzine la Shanghai, compania a anunțat că va reduce forța de muncă cu aproximativ 7%, ceea ce echivalează cu peste 3.000 de angajați. Această măsură are în vedere transformarea modelului accesibil Model 3 într-unul care să fie și profitabil. Elon Musk se bazează pe clienții din China și din Europa pentru a menține compania pe linia de plutire.

Tesla Model 3 (3)Citește și: Ups! Tesla pe Autopilot a omorât un robot la CES 2019!

Odată cu lansarea în Europa, Model 3 pune presiune pe rivalii premium de la BMW, Mercedes-Benz și Audi. În Statele Unite, Model 3 a fost, în 2018, mai popular ca Seria 3 de la BMW, iar analiștii estimează că îi poate detrona pe europeni la ei acasă. Model 3 ar putea – susțin aceștia – chiar să fure clienții SUV-urilor de clasă medie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top