Cea mai rapidă mașină din lume, cu tracțiune față, pe acest circuit este…

Renault Megane RS Trophy-R (17)

A reușit la Nurburgring, așa că trebuia să o facă și la Spa-Francorchamps. Timpul obținut îl face cel mai rapid vehicul cu tracțiune față din segmentul compact, pe circuitul belgian.

Este vorba despre noul Renault Megane R.S. Trophy-R, care a parcurs celebrul circuit Spa-Francorchamps în 2 minute și 48,338 secunde, fiind cu 5 secunde mai rapid față de recordul anterior, deținut de Honda Civic Type R.

Turul super rapid a fost transmis live, în premieră, pe rețelele de socializare ale Renault Sport, cu ocazia deschiderii celei de-a cincea etape de Formula Renault Eurocup.

Renault Megane R.S. Trophy-R

La volan s-a aflat pilotul Laurent Hurgon, care are la activ mai multe recorduri cu generațiile anterioare ale modelului.

Același model doborâse și recordul de viteză la Nurburgring, rezervat mașinilor cu tracțiune față.

Renault Megane R.S. Trophy-R

Megane R.S. Trophy-R este pus în mișcare de un motor care dezvoltă 300 de cai putere, care se regăsește și sub capota lui Megane RS Trophy. Versiunea R devine mai dinamică însă, datorită unei diete care i-a adus o masă cu 130 de kilograme mai mică și datorită unei aerodinamici regândite.

Super-compacta vine cu sistem de eșapament Akrapovic, cu frâne Brembo, anveloe Bridgetone, amortizoare Ohlins și scaune de competiție Sabelt.

Mașina de record va fi lansat spre sfârșitul acestui an și va fi disponibil în doar 500 de unități.

Renault Megane R.S. Trophy-R

 

Adaugati comentariu