Honda Civic Type R este cea mai rapidă mașină cu tracțiune față pe 5 circuite

Honda Civic Type R (5)

Misiune îndeplinită. Honda Civic Type R este cea mai rapidă mașină cu tracțiune față din lume pe cinci circuite. Magny Cours, Spa-Francorchamps, Silverstone, Estoril și acum Hungaroring sunt pistele pe care nipona extremă a obținut cel mai bun timp dintre toate mașinile cu roți motrice față.

La volan, pe circuitul din Ungaria, s-a aflat fostul pilot de Formula 1, Jenson Button. A fost ultima fază a proiectului Type R Challenge 2018, demarat în luna mai, cu recordul obținut la Magny Cours și care s-a încheiat acum cu succes, pe circuitul de 4,38 kilometri.

Honda Civic Type R (3)

Drive test Honda Civic Type R

Fost campion în Marele Circ, Jenson Button a obținut un timp de 2 minute și 10,19 secunde, suficient pentru a face mașina cea mai rapidă dintre modelele cu roți motrice față și pe Hungaroring. Pilotul britanic a obținut acolo prima sa victorie în Formula 1, la volanul unui monopost Honda, în sezonul 2006.

“M-a surprins faptul că poți frâna foarte târziu, iar cutia manuală funcționează și ea foarte bine. Puține mașini mai sunt acum disponibile cu transmisie manuală, așa că este tare plăcut să o ai. Întotdeauna te ajută să te simți mai conectat cu mașina”, au fost concluziile lui Button.

Honda Civic Type R (2)

Recordul anterior la Hungaroring îi aparținea tot unui model Civic Type R, dar din 2016. “Mașina asta nu și-a pierdut farmecul”, spune pilotul în vârstă de 38 de ani.

Adaugati comentariu