Cel mai ieftin crossover din România în 2021: top 10

Cel mai ieftin crossover din România 2021 autoexpert.ro

Te-ai săturat să rașchetezi bordurile cu bara de protecție, să verifici mașina de zgârieturi de fiecare dată când pleci din parcare, să strâmbi jantele la gropile mai adânci, dar nu te-ai arunca la SUV-urile cu pretenții? Atunci ai nevoie de cel mai ieftin crossover din România! Iată topul primelor 10, în 2021.

10. Seat Arona – 16.011 euro

Stonic, C3 Aircross, Arona, Crossland x

Ultimul model din Top 10 este Seat Arona, un crossover dinamic construit pe excelenta platformă MQB-A0. Este primul SUV de clasă mică al grupului Volkswagen și, la volanul său, stai cu 5 cm mai sus decât în hatch-ul mic Ibiza. De asemenea, și garda la sol este mai mare cu 5 cm decât la sora ”de șosea”. Cu un portbagaj de 334 l, Arona se plasează în media segmentului.

Motorul de bază este un ”3 cilindri” turbo, de 95 CP, cuplat la o transmisie manuală cu 5 trepte.

➡ Citește aici testul cu Arona 💡

9. Skoda Kamiq – 15.309 euro

test Skoda Kamiq 1.5 TSI DSG autoexpert.ro

Ca și Arona, și Skoda Kamiq are la bază platforma MQB-A0, dar, în cazul modelului ceh, aceasta a fost extinsă la maximum. Asta poate crea confuzii: Kamiq are un ampatament de 2,65 m și o lungime totală de 4,24 m. Astfel, ampatamentul este cu 6 cm peste al lui VW T-Roc, iar lungimea sensibil egală, T-Roc fiind în segmentul superior. Tradus ”pe românește”, micul Kamiq este foarte spațios și foarte confortabil.

➡ Citește aici testul cu Kamiq 💡

În versiunea standard, primești, printre altele, aer condiționat, faruri LED, jante din oțel pe 16 inchi și asistent de bandă. A, și același motor de la Arona, de 1.0 l, cu 3 cilindri.

8. Opel Crossland – 15.270 euro

Opel Crossland autoexpert.ro

Fostul Crossland X a trecut prin transformări majore și a devenit, simplu, Crossland. Zona frontală a primit noul calandru Opel Vizor, cu farurile integrate, jantele au aspect nou, iar stopurile au tentă fumurie. Au apărut și două noi echipări sportive, numite GS Line și GS Line+. Marea schimbare la interior este dată de apariția comutatorului rotativ IntelliGrip, cu 5 moduri de funcționare: Normal, Snow, Mud, Sand și ESP Off.

➡ Vezi aici descrierea completă a noului Crossland 💡

Momentan, nu există configurator pe site, de aceea nu știm ce oferă versiunea de bază. Dar știm că motorul standard este cel în 3 cilindri natural aspirat, de 83 CP.

7. Hyundai Kona – 15.046 euro

Hyundai Kona 1.6 Luxury DCT 4x4

A trecut recent printr-un facelift vizual, care i-a adus noi lumini de zi LED, o bară de protecție față redesenată și stopuri mai zvelte. Interiorul are acum, opțional, instrumentar digital de 10,25 inchi și ecran central tactil de 8 inchi. Tehnic, însă, a rămas neschimbat.

➡ Citește aici testul cu Kona Electric 💡

Sigur, versiunea de bază, Comfort, nu primește aceste ”trufe” la interior, însă nu-i lipsesc aerul condiționat, camera video de marșarier, cele 4 geamuri electrice și pilotul automat. Dar marele său atu este motorul: excelentul T-GDI de 1.0 litri, cu 3 cilindri, care dezvoltă (atenție!) 120 CP.

6. SsangYong Tivoli – 14.190 euro

SsangYong Tivoli autoexpert.ro

Aici avem un exemplu tipic de ofertă excelentă: Tivoli vine cu un preț extrem de scăzut pentru ceea ce oferă. În primul rând, motorul de bază: 1.5 turbo, 163 CP și 280 Nm sunt valori pe care nu le vei mai găsi în clasamentul de azi.

Iar în curând va intra în ofertă și un motor turbo mai mic, de 1,2 litri, cu 128 CP, care promite un preț mai bun cu aproximativ 1.000 de euro! Acesta îl va propulsa direct pe locul 3 al clasamentului nostru.

➡ Test drive cu SsangYong XLV: Tivoli XXL 💡

Standard, Tivoli vine cu o mulțime de sisteme, precum asistent la pornirea în rampă, control al coborârii pantelor, alarmă, pilot automat, ecran de 3,5 inchi între cadrane, 3 niveluri de asistență a servodirecției, 4 geamuri electrice, aer condiționat, cotieră centrală și altele.

Adaugati comentariu