Cel mai ieftin Renault Arkana: cum arată și ce oferă!

Cel mai ieftin Renault Arkana autoexpert.ro

Primul SUV-coupe compact produs de un constructor generalist de autoturisme, Renault Arkana, pornește de la 24.100 euro cu TVA inclus. Iată cum arată și ce oferă cel mai ieftin Renault Arkana în prețul de bază.

E frumos, și n-ai nevoie de ochelari ca să vezi asta. Dar designul plăcut nu justifică singur suma de 24.100 de euro cerută pentru Arkana. Francezul are și alte atuuri de substanță.

Cel mai ieftin Renault Arkana: propulsia

Primul dintre ele: motorul. Versiunea standard vine cu excelenta combinație TCe 140 – EDC7. Motorul turbo de 1,33 l, cu 4 cilindri, este cunoscut de la modelele din gama Renault, Nissan și Dacia. Doar că pe Arkana vine cu un mic ajutor de la un motoraș electric, transformându-se într-un sistem mild-hybrid pe 12 V. Bateria care antrenează motorul electric se află sub scaunul pasagerului. Motorașul este cuplat la vilbrochen printr-o curea și crește puterea motorului termic cu 10 CP și cuplul cu 20 Nm.

Cel mai ieftin Renault Arkana autoexpert.ro

Acum, TCe-ul de bază dezvoltă 140 CP și 260 Nm, suficiente pentru o accelerație 0-100 km/h în 9,8 s și o viteză maximă de 205 km/h. Trage bine, este secondat excelent de cutia EDC cu 7 trepte și consumă în medie 5,8 l/100 km. Per total, sistemul este atât de rafinat încât nu ai nevoie de mai mult, decât dacă ai un stil vădit sportiv.

➡ Am testat Renault Arkana aici! 💡

Pe lângă sistemul de propulsie, Arkana vine standard cu un echipament bogat. Datorită adoptării platformei CMF-B, francezul a primit acces la cele mai complexe sisteme de asistență și siguranță disponibile la Renault. În preț sunt incluse, printre altele, recunoașterea indicatoarelor rutiere, asistent de bandă, asistent la pornirea din rampă, cameră marșarier și pilot automat.

Cel mai ieftin Renault Arkana autoexpert.ro

Dotările de confort includ climatizare automată cu guri de ventilație pe spate, 4 geamuri electrice, banchetă rabatabilă, portbagaj cu podea amovibilă, senzori de ploaie, oglinzi laterale rabatabile electric și oglindă centrală cu efect antiorbire. Primești și instrumentar analogic cu ecran de 4,2 inchi în centru. În plus, sistemul Easy Link are ecran tactil de 7 inchi.

➡ Configurează-ți propria Arkana aici! 💡

Culoarea disponibilă standard este alb. Jantele pe 17 inchi sunt benefice pentru filtrarea denivelărilor. În testul pe care l-am avut cu Arkana, am observat că cele pe 18 inchi sacrifică o bună parte din confort. De aceea, nu le recomand decât sportivilor.

Adaugati comentariu