Cel mai scump Duster din Germania costă 49.230 euro

Cel mai scump Duster din Germania autoexpert.ro

Cel mai scump Duster din Germania e… special. Este complet echipat pentru deszăpezire. De aici și prețul de aproape 50.000 euro. Foto: mobile.de

Cel mai scump Duster este o sărăriță. Nemții l-au echipat complet pentru a deszăpezi străzile, și asta i-a dublat prețul de listă. Un Duster TCe 150 4×4 în echiparea de top, Journey, costă în Germania 22.750 euro. Exemplarul vândut pe mobile este dotat în față cu lamă de 180 cm pentru curățat asfaltul. Are și distribuitor de material antiderapant în spate. Este montat și kitul de iluminare cu LED, pentru a circula legal pe șosele.

Dar, dincolo de orice modificare, rămâne de remarcat capacitatea modelului de a se achita de această sarcină. În primul rând, sistemul de tracțiune integrală are diferențial blocant. Apoi, motorul dezvoltă cuplul maxim de 250 Nm începând de la 1700 rpm, deci nu e nevoie să-l turezi pentru a obține cuplu mare la roată. În sfârșit, garda la sol de 21,4 cm, o ajută să treacă peste obstacole înalte fără să le atingă cu podeaua chiar și în specificațiile din fabrică. Numai că nemții au ridicat-o un pic, pentru că i-au schimbat suspensia. Aceasta trebuie să suporte greutatea suplimentară a echipamentului de deszăpezire.

Cel mai scump Duster… poate fi și mai scump

Sigur, se poate și mai performant. De exemplu, o lamă de 200 cm, care, însă ar mări greutatea pe puntea față, deci ar necesita modificarea suspensiei. Pot fi montate și încălzire staționară pentru habitaclu, și sisteme de împrăștiere antiderapant mai performante. Și, evident, un set de anvelope mai capabile. Sigur, toate astea ar crește și mai mult prețul.

➡ Citește aici testul cu Duster 4×4! 💡

Una peste alta, ar putea fi o soluție interesantă și pentru orașele din România? Merită luată în calcul pentru zonele aglomerate, unde gabaritul mic și prețul redus le-ar face mai potrivite. Mai ales că avem în România și Dustere, și companii care produc echipamente de deszăpezire.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top