Cel mai tare motor Volkswagen va dispărea din gamă

Volkswagen Touareg V8 motor Volkswagen (5)

Cel mai tare motor Volkswagen își trăiește ultima perioadă de glorie. Unitatea V8 turbodiesel va dispărea din gama constructorului german.

Volkswagen a prezentat noul Touareg V8 TDI, dar SUV-ul de clasă mare este și ultimul care primește propulsorul de top produs de nemți. Unitatea de 4.0 litri dezvoltă 421 cai putere și un cuplu de 900 de Newton metri. SUV-ul poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde.

Volkswagen Touareg V8 motor Volkswagen (4)

Șeful diviziei de Vânzări și Marketing de la Volkswagen, Jurgen Stackmann, spune că Touareg cu motor V8 TDI va deveni o mașină pentru colecționari. “Cel mai probabil, va fi ultima mașină diesel cu V8”, a anunțat acesta, convins că Touareg cu motor V8 va fi la fel de apreciat ca SUV-ul propulsat de unitatea V10, ieșită din producție.

Același motor Volkswagen se regăsește și sub capota modelului Audi SQ7 TDI, dar și acolo apare pentru ultima oară.

Volkswagen Touareg V8 motor Volkswagen (2)

Britanicii de la Autocar spun că prezența sa sub capota noului Touareg este cântecul de lebădă. Compania afectată de Dieselgate va urma tendințele de downsizing din industrie și va încerca treptat să renunțe la motoarele diesel.

În paralel, Volkswagen lucrează intens la gama de mașini electrice I.D., al cărei prim membru, un model compact ce ar putea primi denumirea Neo, va fi prezentat în această toamnă.

Volkswagen Touareg V8 motor Volkswagen (1)

 

 

Adaugati comentariu