Cele mai poluante mașini sunt construite de….

evacuare poluează

Sunt reguli tot mai stricte în ceea ce privește emisiile la nivel global, iar producătorii auto se văd nevoiți să se supună noilor norme. Altfel, îi așteaptă amenzi uriașe. Pe lista neagră se află Grupul Volkswagen și FCA, care ar putea fi amendate cu 1,83 miliarde, respectiv 746 de milioane de euro dacă nu reușesc să atingă target-ul impus.

Grupul Volkswagen și Fiat Chrysler Automobiles sunt încă departe de a respecta limitele de emisii impuse pentru anul 2021, se arată într-un studiu de piață, realizat de AlixPartners.

Comisia Europeană a decis în favoarea unei limite maxime admise de emisii de dioxid de carbon de 95 de grame pe kilometru, la nivel de gamă. Cei doi granzi din industria auto sunt încă departe de aceste valori.

Ce amendă colosală a luat Volkswagen în scandalul emisiilor trucate?

Volkswagen a transmis deja că lucrează pentru a rezolva problemele, în timp ce FCA caută cea mai convenabilă variantă, luând în calcul chiar și plata penalizărilor, care ar putea fi mai mici decât o posibilă schimbare în cadrul gamei.

FCA ar fi propuscompaniei Tesla, susține Reuters, ca mașinile electrice ale constructorului american să fie incluse în flota sa. Această alianță cu producătorul de mașini cu emisii zero i-ar aduce o medie a emisiilor mai coborâtă și ar ajuta FCA să scape de presiunile puse asupra sa în Europa.

Dieselgate – Încă un motor Volkswagen pe lista neagră

La polul opus se află suedezii de la Volvo și niponii de la Toyota, ceea ce transformă cele două companii în parteneri extrem de interesanți pentru cei care au probleme cu emisiile.

AlixPartners calculează penalizările în funcție de nivelul de emisii declarat de producători la finele anului 2017. De atunci însă, mai mulți constructori au redus emisiile la nivelul flotelor lor prin lansarea unor modele electrice sau hibride. Volkwagen riscă cea mai mare amendă și pentru că deține și cea mai mare cotă de piață pe pământ european.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top