Dieselgate: Încă un motor Volkswagen pe lista neagră

motorină

Dieselgate continuă cu Volkswagen în prim plan. Autoritatea Federală de Transport (KBA) demarează o nouă anchetă împotriva constructorului german. Vizat acum este motorul 1.2 TDI.

În cazul în care rezultatul anchetei va arăta că VW a trucat rezultatele testelor și în cazul acestui motor, aproximativ 370.000 de mașini vor fi rechemate în service.

Ce amendă colosală a luat Volkswagen în scandalul emisiilor trucate?

Autoritatea de Transport din Germania desfășoară o anchetă pentru a afla dacă mașinile propulsate de motorul deiesel de 1,2 litri al Grupului Volkswagen, care se găsește și sub capota modelului Polo, a fost echipat cu un sistem de trucare a emisiilor, informează Reuters.

Procurorii pregătesc noi capete de acuzare pentru o serie de persoane cu funcții de conducere de la Volkswagen, suspecte de fraudă. Publicația germană Bild am Sonntag anunță însă că, în urmă cu doi ani, Volkswagen a anunțat că motoarele de 1,2 litri ale companiei nu sunt vizate de Dieselgate, pentru că softurile de trucare a emisiilor nu au fost montate și la acestea.

Diselgate – Șeful Audi a fost arestat

Un purtător de cuvânt al companiei dezvăluie însă, că au fost depistate nereguli la propulsoarele cu nume de cod EA189, care fac acum obiectul noii anchete.

Dacă ancheta supervizată de Ministerul Transporturilor din Germania arată că motoarele au într-adevăr probleme, aproximativ 370.000 de mașini ar trebui rechemate în service, aproape 30.000 dintre acestea fiind în Germania.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top