Chinezii au inventat cel mai rapid tren. Care este viteza maximă?

Tren Maglev

Chinezii au prezentat cel mai rapid tren cu levitație magnetică Maglev, la Qingdao. Grație tehnologiei utilizate, trenul se deplasează prin aer, creând un câmp electromagnetic între corpul său și șinele speciale.

Prototipul prezentat poate atinge o viteză maximă de 600 km/h. Noul mijloc de transport utilizează tehnnologia levitației magnetice, astfel că acesta nu va lua contact cu suprafața de rulare, ci va rula la 10 milimetri de aceasta. Lipsa forței de frecare îi va permite o deplasare ultra-rapidă.

Tren Maglev 3

Șeful Diviziei de Cercetare și Dezvoltare a companiei care dezvoltă acest tren, Ding Sansan, spune că se construiesc deja centre de producție pentru construirea Maglev-urilor, iar primele teste vor demara în a doua jumătate a anului.

Inconștiență în Capitală! A traversat calea ferată chiar dacă bariera coborâse! VIDEO

Un model cu cinci vagoane, foarte apropiat de versiunea de serie, va fi supus testelor în următorii doi ani. Dacă totul va merge bine, trenurile vor ajunge să transporte călători pe întreg teritoriul Chinei.

Tren Maglev 2

Tehnologia Maglev nu este nici pe departe nouă. Aceasta a fost utilizată în premieră în Japonia, în 1962, în cadrul unor teste. La ora actuală, cel mai rapid tren aflat în circulație este tot unul Maglev, care face legătura între Aeroportul Internațional din Shanghai și stația de metrou Longyang, pe o distanță de numai 30 de kilometri. Acesta are o viteză maximă de 431 km/h.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top