Cinci stele la testele EuroNCAP pentru șapte modele noi

EuroNCAP a publicat un nou set de rezultate în urma cărora șapte noi modele au obținut scorul maxim la testele de siguranță: Audi A1, BMW Z4, Ford Focus, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz EQC, Ssangyong Korando și Skoda Kamiq.

EuroNCAP a anunțat rezultatele pentru un nou set de teste de siguranță la care au fost supuse șapte modele noi. De data aceasta nu au existat surprize majore, toate cele șapte modele înregistrând scorul maxim de cinci stele. Printre modelele testate s-au aflat și noul model electric de la Mercedes-Benz, SUV-ul EQC, dar și noul SUV din Coreea, Ssangyong Korando, acesta din urmă fiind primul model al constructorului din Coreea ce obține calificativul maxim.

Audi A1

Noua generație a modelului de clasă mică de la Audi a obținut un scor de 95% la protecția pentru adulți și 85% pentru protecția copiilor. Scorul obținut pentru protecția pietonilor este de 73%. EuroNCAP spune că protecția pentru capul pietonilor a fost bună în unele locuri, dar slabă în zona parbrizului și la marginile acestuia. Pentru sistemele de asistență, scorul obținut de Audi A1 a fost de 80%.

BMW Z4

Roadsterul german de la BMW folosește o platformă comună cu Toyota Supra. Noul BMW Z4 a obținut un scor general de cinci stele și o protecție pentru pasagerii adulți de 97%, în timp ce protecția pentru copii este de 87%. Calificativul acordat pentru protecția pietonilor a fost marcat cu 91%. Sistemele de asistență au primit un calificativ de 76%.

Ford Focus

În cazul lui Ford Focus, acesta obținuse deja cinci stele la sesiunea de teste din 2018, dar un rezultat slab fusese înregistrat în cazul protecției la impact oferite de scaunele față. Ford a regândit sistemul și a retrimis mașina la testele EuroNCAP unde rezultatul de cinci stele a fost din nou confirmat. Gradul de protecție pentru pasagerii adulți este de 97%, iar pentru copii de 87%. Protecția pietonilor a fost estimată la 72%, iar sistemele de asistență primesc un scor de 75%.

Mercedes-Benz CLA

Sedanul bazat pe clasa A de la Mercedes-Benz a obținut rezultate excelente la toate categoriile la care o fost testat. CLA a obținut scoruri de peste 90% la trei dintre categorii: protecție adulți 96%, protecție copii 91%, protecție pietoni 91%. Scorul pentru sistemele de asistență a fost de 75%.

Mercedes-Benz EQC

Primul SUV electric din gama Mercedes-Benz a fost și el trecut prin testele de siguranță și acesta s-a descurcat admirabil. Pe lângă cele cinci stele obținute, EQC a primit un scor de protecție adulți de 96% chiar dacă în urma inspecției post impact s-a constatat că una din balamalele portierei spate s-a rupt. Scorul pentru protecția copiilor este de 90%, iar cel pentru protecția pietonilor de 75%. Sistemele de asistență au primit un scor de 75%.

Ssangyong Korando

Korando este primul model al mărcii coreene ce primește calificativul maxim la testele EuroNCAP. Scorul pentru protecția pasagerilor adulți este 88%, 85% pentru copii și 68% pentru pietoni. Sistemele de asistență au primit scorul de 73%.

Skoda Kamiq

Modelul Kamiq de la Skoda a fost notat în baza rezultatelor obținute de modelul Skoda Scala, model cu care împarte platforma tehnică. Astfel, Skoda Kamiq primește un calificativ maxim de cinci stele, un grad de protecție de 96% pentru adulți, 85% pentru copii și 80% pentru pietoni. Sistemele de asistență au primit un scor de 76%.

Citește și rezultatele sesiunii EuroNCAP din vara 2019

 

Adaugati comentariu