Citroen C-Elysée – Just

Adresat celor atenți la buget care își doresc spațiu și confort, Citroen C-Elysée plusează oferta printr-un design în pas cu timpul.

Odată cu dezvoltarea gamei DS, Citroen și-a îndreptat atenția către clienții cu buget și pretenții mai mari. Păstrându-și trendul din ultima decadă, a lansat acum câțiva ani noi versiuni pentru C3 și C4, destinate celor care pun accent pe design, dotări și imagine. Totuși, C-Elysée este o mașină care atrage prin latura practică.

Puteți găsi oferte începând de la 8.499 euro cu TVA pentru versiunea echipată cu motorul de 1.2l (75 CP). Spațiul interior este copleșitor. Până la un punct acesta este un lucru normal pentru scaunele față dar, am impresia că ai la dispoziție atât de mult loc pe banchetă încât poți organiza un picnic. Lipsesc doar măsuțele rabatabile. Poate fi ușor comparată cu un sedan de clasă medie în acest aspect. Având un ampatament de 2,65 m, tot spațiul alocat pasagerilor nu diminuează portbagajul.

Citroen C-Elysée – Just

Acesta măsoară 506 l și oferă un acces facil și prag de încărcare relativ jos. Nu am fost impresionat de materiale dar, nici deranjat. Sunt în limita clasei, asemănătoare cu ce găsești într-un Rapid sau un Toledo. Ai la dispoziție câteva spații de depozitare, iar cele din fețele de uși sunt foarte încăpătoare. Beneficiezi de dotările obișnuite care îți asigură confortul, dar nu mă pot abține să nu mă gândesc și la Logan.

Nu ar trebui să compar mere cu pere dar, la un preț aproximativ de 11.000 euro, Loganul, deși în comparație directă pierde puncte pentru că este un pic mai mic și are o motorizare de numai 90 CP (0.9 TCe), oferă multe dotări și o interfață multimedia modernă ce include navigație. Modelul C-Elysée testat era echipat cu motorizarea 1.6 l benzină ce dezvoltă 115 CP.

Se descurcă bine la turații joase, fiind ușor de condus într-un oraș aglomerat. La drum lung vei putea depăși foarte ușor dacă-l turezi peste 3.500 rpm. Peste acest prag te așteaptă o rezervă de putere la care nu te aștepți. Îmi place acest model pentru că e construit cu simț de răspundere. Au fost menținute costurile mici de producție dar, din față arată bine, e spațios, ușor de condus și îți crează impresia de robustețe pe drumurile noastre.

Adaugati comentariu