Citroen C4 X – versiune nouă pentru modelul compact

Citroen lansează un nou model numit C4 X, precum și o versiune complet electrică e-C4 X. Noul model îmbină stilul hatchback-ului C4 cu o parte posterioară complet redesenată.

Înrudit cu proaspăt lansatul Peugeot 408, noul Citroen C4 X îmbină stilul hatchback-ului C4 cu o spate complet redesant. Noul model va fi plasat în gamă între actualele modele C4 și C5 X și se dorește a fi o alternativă la hatchback-urile și SUV-urile convenționale.

Citroen C4 X

Cu o lungime de 4600 mm, 1800 mm lățime și 1525 mm înalțime, noul C4 X nu va trece neobservat. Partea frontală adoptă stilul de design actual Citroen cu blocuri optice în forma literei Y, în timp ce spatele are un design complet nou. Noua caroserie are un coeficient aerodinamic Cx de 0.29.

La interior avem sistemul multimedia My Citroen Drive Plus cu ecran central de 10 inchi și scaune Advanced Confort, dar și multe elemente comune cu modelul C4. Portbagajul oferă un volum de 510 litri. Fiind bazat pe platforma CMP, modelul dispune și de versiune complet electrică numită e-C4 X. Aceasta va fi comercializată pe piețe precum Austria, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Portugalia și Marea Britanie. Pe celelalte piețe internaționale, constructorul francez va oferi și versiunile cu motoare termice.

Motorizările clasice ce vor fi disponibile pentru C4 X fac parte din familia Puretech benzină 1.2 litri de 100 CP sau 130 CP. Alternativ, se poate alege diesel BlueHDI de 1.5 litri și 130 CP. Versiunea electrică e-C4 X folosește motorul electric de 135 CP și bateria de 50 kWh.

Lista sistemelor de siguranță include Active Safety Brake, Collision Risk Alert, Post Collision Safety Brake, Highway Driver Assist, Adaptive Cruise Control cu Stop&Go, Blind Spot Monitoring System și Active Lane Departure Warning System.

Citroen C4 X și e-C4 X sunt fabricate la uzina din Madrid, Spania.

Test comparativ Citroen C4 vs e-C4

Via Citroen

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top