Clash of tech titans: Zuckerberg sprijină măsurile de izolare, iar Musk le consideră anti-democratice

Elon Musk

Clash of tech titans: Zuckerberg sprijină măsurile de izolare, iar Musk le consideră anti-democratice. Între cei doi s-a iscat un adevărat război al declarațiilor pe rețele sociale. Și nu a fost prima dată…

Foto:arhiva

Duelul tinanilor: Zuckerberg sprijină măsurile de izolare, iar Musk le consideră anti-democratice.

Miliardarii din Silicon Valley, Elon Musk și Mark Zuckerberg au avut recent un schimb de opinii cu privire la măsurile destinate să încetinească răspândirea pandemiei de coronavirus, Zuckerberg fiind de acord cu măsurile de izolare în timp ce Musk apreciindu-la ca anti-democratice.

Mark Zuckerberg

 Zuckerberg sprijină măsurile de izolare, Musk le consideră anti-democratice

Must, care adeseori are comentarii inflamatorii în conferințe sau pe conturile de social media că a le spune oamenilor să stea în case este „fascist”.

Musk: panica generată de coronavirus este o tâmpenie

„Aceasta nu este ceva democratic, nu este libertate. Dați-le oamenilor libertatea înapoi” a spus Musk pe Twitter.

Zuckerberg, pe de altă parte, a comentat pe Facebook că își exprimă îngrijorarea asupra relaxării măsurilor de izolare, spunând că recesiunea economică de după pandemie ar putea dura mai mult decât se anticipează acum.

„Mă îngirjorează faptul că redeschiderea anumitor locuri prea devreme, înainte ca rata infecțiilor să fie redusă la minim, aproape garantează viitoare reizbucniri ale pandemiei și afectează planurile de sănătate și economie pe termen lung” a spus el.

Elon Musk, antreprenorul-model pentru români

Fabricantul de automobile electrice Tesla și rețeaua de social media, Facebook, au avut experiențe diferite pe parcursul izolării. Tesla s-a opus inițial efortului autorităților californiene de a-și închide fabrica din Ba Area, până pe data de 19 martie când a agreat să suspende producția. Chiar și așa Tesla a raportat miercuri 29 aprilie 2020 al treilea trimestru profitabil consecutiv.

Facebook, cea mai are rețea socială la nivel mondial, a declarat miercuri că utilizarea a crescut în primul trimestru în timp ce pandemia se extindea, dar veniturile s-au diminuat.

Musk nu s-a ferit să critice măsurile de izolare

„În opinia mea, extinderea izolării a-și numi-o practic arestarea oamenilor la domiciliu împortiva drepturilor constituționale” a spus el.

„Acest lucru va cauza mari probleme, nu doar pentru Tesla, ci pentru orice altă companie. Și în timp ce Tesla va trece prin această furtună, există multe companii mici care nu vor reuși acest lucru” a mai spus el.

Zuckerberg și Musk, care ocupă și funcția de Șef Executiv al companiei aerospașiale SpaceX, au avut diferenduri și în trecut. În 2017 un război verbal s-a iscat între cei doi pe tema faptului că roboții ar putea deveni suficient de inteligenți pentru a ucide oameni.

„Am discutat cu Mark despre acest lucru. Înțelegerea sa asupra subiectului este limitată.” Scria Musk pe Twitter atunci despre Zuckerberg, care la rândul său a avertizat asupra pericolului reprezentat de inteligența artificială.

Sursa:Reuters

Citește și:

Tesla construiește un ventilator medical din componente auto

Tesla începe livrările pentru SUV-ul electric Model Y

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top