Compania Ford dată în judecată de profesori. Ce a furat?

EcoBoost

Trei profesori de la Institutul de Tehnologie din Massachusettes dau în judecată Ford pentru că ar folosi la motoarele EcoBoost ale companiei, chiar tehnologia inventată de ei.

Profesorii au depus dosarul în instanță la sfârșitul lunii trecute și acuză compania Ford că folosește tehnologia inventată de ei în gama de motoare EcoBoost, care și-au găsit loc sub capota mai multor modele ale constructorului american în ultimii ani. Cei care susțin că sunt inventatorii sistemului cu injecție dublă cer o cotă nespecificată din încasările companiei în urma vânzării de mașini echipate cu astfel de propulsoare.

Ford se pregătește să părăsească Marea Britanie

În anul 2007, Ford și Institutul Tehnologiei din Massachusettes a colaborat în cadrul unui program de cercetare, în vederea dezvoltării unor sisteme de propulsie. În 2015, relațiile dintre profesori și Ford au devenit tensionate, iar constructorul auto i-a catalogat pe aceștia depsre “inventatori egoiști”, care nu vor să negocieze cederea drepturilor în vederea patentării produselor.

Profesorii Leslie Bromberg, Daniel R. Cohn și John B. Heywood susțin că ei […] Citește mai departe pe www.autoexpertindustry.ro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top