Conceptul Kia EV5 anunță un nou SUV electric

Kia EV5 concept

Kia a publicat câteva imagini cu noul concept electric EV5 ce anunță un viitor model de serie ce va fi lansat la finalul anului 2023.

După ce au prezentat modelul electric EV9, coreeni de la Kia anunță creșterea familiei de modele electrice dezvăluind modelul concept EV5. Acest concept anunță un viitor SUV electric de serie ce va fi lansat la finalul anului. Versiunea de serie Kia EV5 va fi oferită inițial pe piața din China.

Kia EV5 concept

Kia EV5 Concept

Noul concept Kia EV5 preia noul limbaj de design ”Opposites United”, o filosofie de design pe care am văzut-o deja aplicată pentru modelele electrice EV6 și EV9. Conceptul EV5 este desenat cu linii drepte și robuste, iar partea anterioară are un design minimalist, blocurile optice fiind reduse la câteva linii.

Kia EV5 concept

La interior, designerii mărcii coreene au preferat un stil curat, fără elemente inutile. Scaunele se pot roti (un sistem similar disponibil pentru al doilea rând de scaune a fost deja anunțat pe versiunea cu șase locuri a lui EV9). Nu au fost comunicate date tehnice pentru conceptul Kia EV5, dar cel mai probabil noul model va folosi o variație a platformei E-GMP utilizată și de celălalte două modele electrice ale mărcii. Ca dimensiuni exterioare, conceptul EV5 are proporții similare cu modelul Kia Sportage.

Kia EV5 concept

Kia nu a spus dacă noul model va ajunge și în Europa, dar a promis că va dezvălui în timp util “planurile de viitor pentru celelalte piețe globale”.

Via Kia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top