Kia EV9: informații și fotografii oficiale

Kia EV9 autoexpert.ro

Kia EV9, cel mai mare model electric din gama constructorului coreean a fost dezvăluit. SUV-ul EV9 oferă șapte locuri și are un nou limbaj de design.

După o serie de teasere, Kia a prezentat oficial modelul SUV electric EV9. Este al doilea model electric din noua familie EV, alături de EV6. Noul model devine nava amiral a constructorului coreean, EV9 venind cu un nou limbaj de design cu linii drepte ce scot în evidență latura robustă a noului model.

Kia EV9 autoexpert.ro

Kia EV9

Kia nu a publicat informații tehnice complete pentru noul său model electric. Datele tehnice complete vor fi dezvăluite la finalul lunii martie. Noul model integrează o serie de elemente de design complet noi ce au fost prezentate pe conceptul prezentat în urmă cu un an. Noul limbaj de design urmează filosofia ”Opposites United”, iar zona frontală, care era denumită tradițional la Kia ”Tiger Nose” devine ”Digital Tiger Face” integrând lumini de zi LED cu animație.

Kia EV9 autoexpert.ro

Interiorul abordează o temă similară cu modelul EV6, planșa de bord complet digitală fiind formată din două ecrane de 12,3 inchi. Consola și tunelul median au fost redesenate, iar volanul are un design nou. În ceea ce privește numărul de locuri disponibile, noul model electric va putea fi configurat cu șase sau șapte locuri.

Kia EV9 autoexpert.ro

Noutatea este faptul că în configurația cu șase locuri, scaunele din rândul doi pot fi rotite la 180 grade pentru a fi față în față cu scaunele din rândul trei. Pasagerii din rândul trei au la dispoziție suporturi pentru băuturi și mufe USB.

Kia EV9 autoexpert.ro

Kia EV9 utilizează platforma E-GMP, comună cu modelul EV6, dar și cu modelele Hyundai Ioniq 5 și Ioniq 6.

Via Kia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top