Conceptul Kia EV9 anunță un nou model de serie pentru 2023

Kia EV9 autoexpert.ro

Conceptul Kia EV9 prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Los Angeles, va deveni model de serie în 2023.

Kia a confirmat că va produce modelul electric SUV EV9 în variantă de serie începând din 2023. Modelul va fi bazat pe conceptul EV9 prezentat anul trecut la Los Angeles. Este un SUV full-size cu dimensiuni similare cu Kia Telluride, model ce este comercializat pe piața americană.

Kia EV9 autoexpert.ro

Kia EV9 vine în 2023

Pentru că și în Europa, apetitul pentru SUV-uri de dimenisuni mari este în creștere, Kia a decis să ofere viitorul model EV9 pe toate piețele. Modelul de serie va folosi aceeași platformă electrică ca și modelul Kia EV6. Dimensiunile conceptului de 4.930 mm lungime și ampatament de 3.100 mm vor fi reținute și de modelul de serie.

Modelul Kia EV9 va avea, cel mai probabil, două motoare electrice, dar exista posibilitatea și unei versiuni de bază cu un singur motor electric. Platforma E-GMP folosește o arhitectură pe 800V, ceea ce permite încărcări rapide de până la 350 kW.

Kia EV9 autoexpert.ro

În ceea ce privește designul, o parte din elementele prezente pe conceptul din imagini vor fi păstrate, dar într-o variantă mai aprope de producția de serie. Va fi păstrat stilul angular, precum și grila Tiger digitală ce folosește LED-uri pentru customizare. Portierele spate cu deschidere inversă nu vor ajunge în producția de serie.

Via Kia

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top