Kia EV9 Concept a fost dezvăluit

Kia EV9 autoexpert.ro

Aceasta este Kia EV9 Concept. Este un exercițiu de imaginație care oferă indicii despre un viitor SUV electric mare. Coreenii au prezentat detaliile principale. Iată-le!

Acesta este un SUV electric mare, la propriu. Are 4930 mm lungime, deci e cât un BMW X5. Lățimea de 2055 mm și înălțimea de 1790 mm sunt indicii legate de gabaritul uriaș al mașinii. Este construit pe platforma E-GMP, de care coreenii au tras la maximum: ampatamentul măsoară 3100 mm, o valoare uriașă, ce promite un habitaclu imens.

Kia EV9 autoexpert.ro

➡ Acesta este Hyundai Seven, ”baza” lui Ioniq 7! 💡

Desenul exterior este robust, din toate punctele de vedere. Capota motorului și plafonul sunt orizontale, iar aripile sunt puternic evazate. Doar al treilea geam lateral are o linie inferioară ascendentă, care adaugă un strop de dinamică. Șinele longitudinale de pe plafon sunt ascunse și se ridică la o simplă apăsare de buton. Această găselniță, împreună cu camerele video care au luat loc oglinzilor, și cu lipsa unui calandru destinat răcirii motorului, ameliorează aerodinamica. Jantele au un diametru de 22 de inchi. Plafonul este vitrat pe o suprafață extinsă.

Kia EV9 autoexpert.ro

Interiorul lui EV9

La interior găsim un display cu diagonală de 27 de inchi. Atmosfera interioară poate fi ”modulată” folosind cele trei moduri predefinite. Modul activ pornește când mașina se deplasează. Modul Pause permite rotirea scaunelor din față, pentru ca pasagerii să interacționeze. În sfârșit, modul Enjoy permite rotirea tuturor scaunelor cu 180 de grade, pentru a admira priveliștea când deschizi hayonul. Ultimele două moduri se pot activa numai în repaus. Podeaua este realizată din plase de pescuit reciclate și demonstrează grija pentru latura sustenabilă.

SUV-ul oferă o autonomie de până la 483 km. Dispune de tehnologie de încărcare ultra-rapidă, cu un încărcător de 350 kW, care permite bateriei să primeasă curent de la 10% la 80% în mai puțin de 30 de minute.

Concept EV9 este prezentat la expoziția AutoMobility LA și LA Auto Show în perioada 17 – 28 noiembrie.

via Kia

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top