Ioniq 7, prefigurat de conceptul Hyundai Seven

Ioniq 7 Hyundai Seven Concept autoexpert.ro

Gama Ioniq va fi completată în viitorul apropiat cu două modele noi. Cel mai mare dintre ele, SUV-ul Ioniq 7, este prefigurat de conceptul Hyundai Seven.

Știam deja planurile de viitor ale mărcii Ioniq. Coreenii plănuiesc să diversifice gama de electrice, lansând în 2022 sedanul Ioniq 6, bazat pe conceptul Prophecy. Apoi, în 2024, va veni un SUV mare, cu 7 locuri. Numele său: Ioniq 7. Acesta va dispune de trei rânduri de scaune, având o capacitate de 7 locuri. Coreenii au prezentat un concept, numit Seven, care ne dă o idee legată de viitorul model.

Ioniq 7 Hyundai Seven Concept autoexpert.ro

Designul frapează prin contraste. Zona frontală este verticală și inspriă robustețe, dar plafonul descendent adaugă accente dinamice. Pasajele roților sunt rectangulare. Totuși, cele mai mare impact îl au blocurile optice LED dispuse neconvențional.

Tehnica lui Ioniq 7: la ce să ne așteptăm

La baza conceptului stă arhitectura de 800 de volți a modelelor Ioniq 5 și Kia EV6. Drept urmare, SUV-ul poate fi încărcat cu maxim 350 kW. Astfel, încărcarea 10-80% durează doar 10 minute, iar autonomia sare de 480 km. Fiind vorba doar de un concept, nu există informații detaliate, precum puterea și cuplul motoarelor. Dar putem bănui că acestea sunt preluate de la versiunea de top a lui Ioniq 5.

Ioniq 7 Hyundai Seven Concept autoexpert.ro

Sub caroseria crossoverului de clasă medie Ioniq 5, cele două motoare combinate dezvoltă 306 CP și 605 Nm. Totuși, autonomia medie WLTP este de 430 km, deci rămâne de văzut ce baterie plănuiesc coreenii pentru Ioniq 7, din moment ce țintesc o autonomie mai mare. Probabil, una de aproximativ 100 kWh.

➡ Hyundai patentează instrumentarul digital în volan! 💡

 

Conceptul a primit uși spate de tip ”suicide”, și nu există stâlp central. Astfel, accesul la interior este mult simplificat. Ampatamentul este uriaș (3,20 m), podeaua este plată, deci și spațiul este vast. La interior, nu întâlnim dispunerea cu trei rânduri de scaune pe care o vom vedea la versiunea de serie. În schimb, habitaclul a fost amenajat ca un lounge, cu colțar și scaune individuale. În plafon este integrat un ecran orizontal.

via Hyundai

Adaugati comentariu