Conceptul Mercedes-Maybach EQS SUV anunță primul model electric al diviziei de lux

Primul SUV din istoria Maybach va fi unul electric. Divizia de lux din cadrul mărcii germane a adus la Munchen un concept al SUV-ului EQS în versiune Maybach.

Modelul EQS SUV se va regăsi și gama de modele normale Mercedes-Benz urmând să devină al treilea model electric concept de la zero, după modelele EQE și EQS. Până vom vedea versiunea de serie, Mercedes prezintă conceptul dezvoltat de divizia Maybach, un foarte luxos SUV cu linii fluide. Deși nu are nevoie de o grila frontală, conceptul Mercedes-Maybach EQS SUV abordează un impresionant calandru încadrat de blocuri optice înguste, iar caroseria este vopsită în două nuanțe. La interior, SUV-ul concept prezintă un aer luxos, Maybach deschizând un capitol nou cu acest SUV electric.

Panoul de bord este format din MBUX Hyperscreen ce integrează trei display-uri și se întinde pe toată lungime bordului. Scaunele sunt inspirate după cele pe care le regăsim în noua Clasă S de la Mercedes-Benz, iar în spate regăsim două scaune individuale în loc de banchetă.

Mercedes-Maybach EQS SUV concept

„Conceptul EQS reprezintă transformarea Mercedes-Maybach dintr-un brand de lux cu o tradiție extrem de bogată într-o marcă de lux pregătită pentru viitoruk electric”, a declarat Philipp Schiemer, șeful Top End Vehicle Group al Mercedes-Benz, responsabil pentru Maybach și divizia de performanță AMG.

Deși nu a dat detalii despre datele tehnice ale SUV-ului electric, Mercedes spune că autonomia modelului de serie va fi de 600 km, măsurată conform standardului WLTP.

Via Mercedes-Maybach

Adaugati comentariu