Conceptul O₂ va intra în producția de serie ca Polestar 6

Polestar a confirmat că va produce în serie un nou model decapotabil bazat pe conceptul O₂ prezentat la începutul anului. Numele modelului de serie va fi Polestar 6.

Polestar 6 va intra în gama modelelor de serie începând cu anul 2026. Bazat pe conceptul modelului electric decapotabil Polestar O₂ prezentat în luna martie a acestui an, viitorul model va folosi două motoare electrice pentru un total de 884 CP și 900 Nm.

Polestar 6 vine în 2026

Polestar 6 va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,2 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/oră. Modelul va folosi o arhitectură de 800V pentru sistemul electric, dar Polestar nu a dat detalii despre capacitatea bateriei și nici despre autonomie.

Modelul de serie va păstra hard-top-ul pliabil prezentat pe conceptul O₂ și caroseria din aluminiu folosită și de modelul Polestar 5, care va sosi pe piață în 2025. Multe din elementele de design exterioare au fost preluate direct de la modelul Precept, dar ampatamentul a fost scurtat cu 207 mm, până la 2792 mm.

Daca interiorul va fi păstrat într-un stil similar cu cel al conceptului, atunci vom vedea un display central amplasat vertical de 15 inchi și un al doilea ecran amplasat în fața celui de la volan.

Via Polestar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top