Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021 și-a desemnat câștigătorii

Un Ferrari 250 GT TDF din 1956, deținut de un american, a cucerit premiul „Best of Show” la ediția din acest an a celebrului Concorso d’Eleganza Villa d’Este.
Concorso d’Eleganza Villa d’Este - Ferrari

Ediția din 2021 a Concorso d’Eleganza Villa d’Este s-a încheiat, juriul internațional al competiției acordând merele premiu „Best of Show” unui model Ferrari 250 GT TDF din 1956 deținut de americanul Brian Ross.

Pentru al șaptelea an consecutiv, cel mai important premiu al exclusivistului concurs de eleganță pentru mașini de epocă din Italia a fost acordat unei mașini produsă de o marcă italiană.

Câștigătorul din 2021, Ferrari 250 GT TDF, este o mașină pentru curse de viteză care poartă cu mândrie acronimul TDF care nu înseamnă altceva decât Tour de France. Vehiculul prezentat la Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021 a fost al doilea model dedicat Turului Franței din istoria mărcii Ferrari.

În chiar ziua în care a fost înmatriculată pentru prima dată mașina a concurat în cursa de anduranță Mille Miglia din Italia. În anii următori, coupé-ul propulsat de un motor de 3.0 litri cu doisprezece cilindri a obținut o serie de victorii în cursele de viteză și anduranță.

Pe lângă spectaculosul Ferrari 250 GT TDF, juriul a acordat premii în diferite clase unor vehicule ai căror ani de fabricație au acoperit intervalul 1920 – 1990, multe dintre ele impresionând prin design și conservare, iar altele prin calitățile dinamice. Fiecare mașină a fost punctată, printre altele, pentru starea sa tehnică, semnificația istorică și povestea individuală, transmițând fascinația și frumusețea atemporală care au definit Concorso d’Eleganza Villa d’Este încă de la începuturi.

Astfel, printre premianții claselor incluse de juriu în ediția din 2021 a Concorso d’Eleganza se numără Lancia Astura Torpedo GS Open Tourer Viotti din 1934, Delage D8-120 S Cabriolet De Villars din 1938, Mercedes-Benz 300 SL Alloy Coupé Gullwing din 1955, FIAT 8V Coupé Vignale din 1953, sau Lamborghini Countach LP 400 S Prototype Walter Wolf Special Coupé Bertone din 1978.

– Concursul de eleganță Villa d’Este debutează astăzi
– Premiile Villa d’Este – „Best in Show” la Concursul de Eleganță este…

Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Adaugati comentariu