Consumul de benzină va scădea cu 10%, până în 2035

Șoferii beți nu mai pot alimenta

În următorii douăzeci de ani, consumul de benzină va scădea cu 10%, un declin vertiginos comparativ cu evoluția vânzărilor de carburant din ultimele decenii.

Predicția este semnată de Wood Mackenzie, compania de consultanță americană specializată în industria petrolieră, citată de Bloomberg. Experții acesteia susțin că, dacă în prezent mai puțin de 1% din piața de mașini noi revine automobilelor electrice, după 2025, automobilele cu emisii zero vor domina cel puțin un sfert din vânzări, pe fondul reducerii prețurilor și a politicii globale de limitare a emisiilor.

In 2035, masinile electrice in circulatie ar putea elimina o cerere zilnica cuprinsa intre 1 si 2 milioane de barili de petrol de pe piata – adica exact in marja de reducere a productiei anuntata saptamana aceasta de Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), in scopul eliminarii surplusului de productie din piata.

Estimarile Wood Mackenzie reflecta proiectiile Agentiei Internationale a Energiei, care a prognozat luna trecuta ca cererea mondiala de benzina a depasit deja nivelul de varf, ca urmare a producerii de masini cu un cosdum mai eficient si a extinderii masinilor electrice. Totusi, cererea totala de petrol ar urma sa mai creasca cateva decenii, sustinuta de consumul navelor maritime, a camioanelor, a aviatiei si a industriei petrochimice.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top