Consumul real pentru 20 de automobile cu motorizare diesel

Colegii noștri de la publicația italiană Quattroruote au măsurat consumul real la 20 de automobile cu motorizare diesel. Iată rezultatele.

Chiar dacă motorul diesel a căzut în dizgrație, din ce în ce mai mulți automobiliști preferând să aleagă un automobil cu motor pe benzină sau cu sistem hybrid de propulsie, propulsoarele pe motorină rămân parte din oferta constructorilor auto.

Cele mai noi unități satisfac cele mai dure norme de poluare, iar dieselul rămâne la această oră cel mai eficient tip de motor. Însă, care sunt consumurile reale ale celor mai importante modele de pe piață. Chiar dacă noul standard WLTP i-a obligat pe constructori să declare consumuri oficiale mai apropiate de realitate, uneori există diferențe.

Cu ajutorul măsurătorilor efectuate de publicația Quattroruote trecem în revistă cele mai importante cifre. În cele 20 de automobile au intrat atât modele premium cât și de volum, din clasa mică și compactă, dar și SUV-uri.

1. Mercedes-Benz A 180 D automatic sedan (1.461 cmc, 4 cilindri, 116 CP)

În topul măsurătorulor efectuate de colegii din Italia, campionul absolut la consum a fost modelul Mercedes-Benz A-Klasse echipat cu motorizarea diesel de 1.5 litri. Aceasta este de origine Renault, dar pe modelul german, propulsorul s-a dovedit extrem de economic. Trebuie menționat că aceste cifre au fost înregistrate cu versiunea sedan a modelului A-Klasse, al cărui coeficient aerodinamic a contribuit la economia de carburant. Modelul A-Klasse hatchback cu același motor diesel s-a clasat pe locul trei în topul măsurătorilor Quattroruote.

Consum în oraș 5.2 l/100 km
Consum pe drum național 4.55 l/100 km
Consum pe autostradă 5.5 l/100 km
Consum mediu 5.1 l /100 km

Consum oficial 4.5 litri/100 km
Diferență față de consumul real 0.6 l/100 km

Adaugati comentariu