Contract semnat pentru secțiunea Pitești – Curtea de Argeș din autostrada A1

autostrada urbană

La trei ani de la debutul licitațiilor, contractul pentru secțiunea Pitești – Curtea de Argeș din autostrada A1 fost semnat.

Licitația a fost câștigată de Astaldi, valoarea contractului fiind de 356 milioane euro. Secțiunea de autostradă dintre Pitești și Curtea de Argeș va avea 30,35 km. Termenul este de 12 luni pentru proiectare și 48 luni pentru execuție.

”Traseul acestei secțiuni începe în zona localității Curtea de Argeș si continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime”, spune CNAIR.

Secțiunea va conține 12 poduri, un viaduct, șase pasaje, trei noduri rutiere, un spațiu de servicii și o zona de parcare.

Pe data de 14 aprilie 2019, CNAIR a semnat și contractul pentru secțiunea 1 din autostrada Pitești – Sibiu. Secțiunea Sibiu – Boița are 13,17 km.

Pentru Secțiunea 2, Boița – Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31.33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Secțiunea 3, Cornetu – Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.

Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție  pentru Secțiunea 4, Tigveni – Curtea de Argeș este în derulare (evaluare oferte) și se estimează finalizarea acesteia la sfârștul lunii mai 2020.

Record de 372 km/oră pe autostradă

via hotnews.ro, CNAIR, FloteAuto

Adaugati comentariu