Record de 372 km/h pe autostradă în vreme de pandemie

record de 372 km/h pe autostradă

În perioada de carantină, un șofer temerar a reușit să ajungă la un record de 372 km/h pe autostradă cu un Ferrari LaFerrari conducând cu o singură mână! Și nu a încălcat nicio lege deoarece era o autostradă fără limită de viteză.

Perioada de carantină poate aduce și bucurii unora nu numai constrângeri. Din cauza carantinei impuse, traficul pe autostrăzile germane s-a redus substanțial. Și încă există porțiuni pe autostrăzi unde viteza maximă este nelimitată.

Astfel, pentru unii șoferi, autostrăzile s-au transformat în circuite de testat mașinile sport ultraperformante lipsa traficului permițând atingerea unor viteze foarte mari cu riscuri minime datorită traficului aproape inexistent.

Un fericit proprietar al unui Ferrari LaFerrari a postat pe youtube un filmuleț care prezintă cum își conduce supermașina pe autostradă cu peste 350 km/h.

Datele tehnice oficiale ale lui Ferrari LaFerrari menționează la valoarea de viteză maximă doar “peste 350 km/h” însă nu se precizează exact.

Curajosul șofer a vrut să afle cu adevărat cât poate Ferrari-ul său și a reușit să atingă pe autostrada A7 între Hanovra și Gottingen viteza maximă de 372 km/h!

În filmuleț se vede clar cum supermașina de 963 CP accelerează brutal și urcă rapid spre 300 km/h. La momentul 0:43, la o viteză de 308 km/h schimbă în treapta a șaptea și continuă să accelereze. La momentul 1:16 se observă pe vitezometrul digital valoarea de 372 km/h.

Șoferul a filmat chiar el vitezometrul în timp ce conduce cu o singură mână!

Citește totul despre Ferrari SF90 Stradale

În timpuri normale ar fi o reclamă foarte bună pentru Ferrari mai ales că șoferul nu a încălcat nicio regulă fiind o porțiune de autostradă fără limită de viteză.

Însă în această perioadă de carantină, când sistemul de sănătate este suprasolicitat, o victimă dintr-un accident grav sau chiar mai multe ar crea probleme suplimentare spitalelor.

Riscurile au fost însă minime pentru că nu era nimeni pe autostradă. Noi credem că filmarea a fost realizată într-o dimineață în perioada sărbătorilor de Paști când lumea stătea acasă.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top