Convoi record de 110 motorhome-uri revine din Grecia din cauza epidemiei

convoi record de 110 motorhome

Convoi record de 110 motorhome-uri cu 240 turisți revine din Grecia din cauza epidemiei de coronavirus, informează revista germană auto-motor-und-sport.

După multe complicații, 110 motorhome-uri cu 240 turiști au putut părăsi în sfârșit Grecia. Aceștia se duseseră în Grecia în vacanță și i-a prins epidemia acolo, unii fiind plecați deja de peste o lună.

Din cei 240 turiști, circa 100 sunt francezi, alții fiind italieni și britanici.
Toți turiștii și motorhome-urile lor au fost îmbarcați pe un feribot ieri, 16 aprilie, care a plecat la ora 17.00 din Patras în Peloponez și a făcut o escală la ora 23.00 în Igoumenitsa (vestul Greciei, aproape de Corfu). Feribotul i-a transportat în cursul nopții în portul italian Ancona de unde și-au continuat drumul pe șosea către  nordul Italiei, zona cea mai afectată de epidemia de coronavirus.

Feribotul pe care s-au îmbarcat este un feribot de marfă pe care nu mai erau alți pasageri.

Turisții din motorhome-uri beneficiază de un regim special și conform informațiilor furnizate de consulatul Franței aceștia nu sunt nevoiți să stea în carantină pe terioriul Italiei.

Inițial, se discutase ca turiștii să își părăsească motorhome-urile în Grecia și să revină acasă cu avionul dar riscurile erau mai mari în acest caz și aceștia nu au fost de acord să își părăsească vehiculele și să cheltuiască apoi alți bani peste câteva luni să vină să și le recupereze.

20 dintre ei, în mare majoritate francezi, au fost descoperiți de poliție în sălbăticie și au fost nevoiți să stea într-un camping rechiziționat de autoritățile grecești în Igoumenitsa.

În motorhome, riscurile sunt mai mici pentru că nu ai nevoie decât destul de rar să te dai jos și nu vii în contact cu alți oameni decât cu familia.

Convoiul de 110 motorhome-uri este probabil un record în ceea ce privește numărul lor. Printre ele sunt motorhome-uri de diverse categorii, cu prețuri de la 30.000 la 200.000 euro.

Autoritățile permit deplasarea pentru achiziționarea de automobile 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top