Coronavirus: Porsche oprește producția pentru două săptămâni la uzinele din Stuttgart și Leipzig

Porsche se alătură listei de producători de automobile din Europa care își opresc producția din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat oficial, Porsche a anunțat că întrerupe temporar producția la cele două uzine din germania: Zuffenhausen și Leipzig.

Producția va fi oprită pentru o perioadă de două săptămâni, cu posibilitatea de a extinde această perioadă dacă situația o va cere.

”Pe lângă protecția forței de muncă, blocajele din lanțurile de aprovizionare globale nu mai permit o producție normală. În același timp, cu aceste decizii, Porsche se pregătește pentru o scădere a cererii și își asigură puterea financiară. Uzina-mamă din Zuffenhausen și centrul de producție din Leipzig vor fi închise începând de sâmbătă (21 martie 2020). Acești pași au fost făcuți ca parte a unui proces ordonat și în strânsă cooperare cu consiliul fabricii”, spune comunicatul oficial trimis pe producătorul german.

Pe lângă oprirea producției, Porsche a implementat o serie de măsuri pentru protejarea angajaților: interdicția călătoriilor de afaceri, lucrul de acasă și întâlniri susținute doar prin tele sau videoconferințe.

Epidemia de coronavirus amenință industria auto. Situația la zi în lume

Adaugati comentariu