Cresc amenzile de circulație de la 1 ianuarie 2019

Noua declarație pentru părăsirea localității

Amenzile de circulație vor crește cu 41% începând cu 1 ianuarie 2019, atunci când salariul minim brut pe economie ar putea ajunge la 2.050. Guvernul a ales plafonarea punctului de amendă la 145 de lei după ultima creștere a salariului minim, de la 1.450 la 1.900 de lei.

Guvernul nu a luat însă, în calcul o plafonare a punctului-amendă și pentru anul viitor. Conform Codului Rutier, un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie. Acesta a rămas însă la nivelul din 2017, dar numai pentru acest an.

Vești bune: șoferii au mai mult timp să plătească amenzile

De la 1 ianuarie 2019 însă, salariu  minim brut va crește de la 1.900 la 2.050 de lei, a anunțat Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Pentru ca schimbarea să intre în vigoare, proiectul de hotărâre acum în lucru trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat ulterior în Monitorul Oficial.

“În prezent, lucrăm la o Hotărâre de Guvern pentru majorarea salariului minim începând de la data de 1 ianuarie şi va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru săptămâna trecută, când ne-a întâlnit cu patronatele şi sindicatele”, a anunțat Ministrul Muncii la începutul acestei săptămâni.

Valoarea punctului amendă va crește, în consecință, cu 60 de lei, ajungând astfel la 205 lei, ceea ce determină o creștere a amenzilor rutiere de peste 41%.

 

Adaugati comentariu