Crește apetitul românilor pentru automobile electrice și plug-in hybrid

test Hyundai Kona electric 64 kWh 2020

Românii au făcut deja 372 de rezervări pentru mașini electrice și plug-in hybrid prin programul Rabla Plus. Față de anul 2019, acest lucru semnifică o creștere cu 72% dacă rezervările vor fi transformate în achiziții.

Programul Rabla Plus pentru încurajarea achiziției de automobile electrice și plug-in hybrid a debutat la finalul lunii martie. Pentru ediția 2020, statul a alocat fonduri suficiente pentru achiziționarea a 3.000 de mașini electrice prin acordarea bonusului de 45.000 lei sau 6.000 de automobile plug-in hybrid.

electrica la priza

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a publicat o informare legată de programul Rabla Plus. Conform acesteia, au fost deja înregistrate 372 de cereri pentru mașini electrice și plug-in hybrid în creștere cu 72% față de anul trecut.

Dacă rezervările pentru fonduri vor fi transformate și în achiziții, rămâne de văzut, având în vedere și climatul dificil creat de pandemia de coronavirus.

În primele trei luni ale anului, înmatriculările de automobile electrice au crescut cu 27% în România la un total de 272 de unități.

Trendul creșterii înmatriculărilor pentru automobile electrice și plug-in hybrid s-a înregistrat și la nivel european, unde în primele trei luni ale anului 2020, înmatriculările au crescut cu 15%.

Test Hyundai Kona electric 64 kWh

Via APIA

Adaugati comentariu