Crește prețul polițelor RCA: decontarea directă devine obligatorie

Accidente rutiere-autoexpert.ro

Șoferii implicați în accidente vor putea deconta daunele la firma unde au încheiat asigurarea RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că este pregătită o ordonanță de urgență pentru modificarea modului în care sunt utilizate polițele de asigurare RCA. Conform noului sistem, cel care a fost implicat într-un accident va deconta pagubele direct la compania cu care a încheiat polița RCA.

Decontare directă pentru polițele RCA

Sistemul actual prevede ca cel păgubit să își recupereze dauna de la asiguratorul celui care a provocat accidentul.

Sistemul există și în prezent, dar este facultativ. Ca urmare a aceste modificări legislative, prețul polițelor RCA va crește în medie cu 10%.

RCA asigurare-autoexpert.ro

”Ordonanţa spune clar că decontarea daunelor se va face clar de firma unde v-aţi asigurat. Şi atunci s-a închis. Şi firmele de asigurări se vor deconta între ele. Deci nu o să mai fie chestiunea ca dumneavoastră care aveţi o daună de la un alt şofer de autovehicul să luaţi asigurarea respectivului şi aşa mai departe. Consumatorul va fi, să zicem, mulţumit, în sensul că îşi decontează imediat dauna şi companiile de asigurări se decontează între ele. Cu cât mai repede se aprobă această Ordonanţă de Urgenţă, cu atât mai repede se rezolvă situaţia în piaţă. Pentru că nu putem să reducem toate cele 3 pieţe pe care noi le reglementăm şi le supraveghem numai la un singur produs din zona asigurărilor, acest produs care e un produs social: RCA. Chestiunea este că toate disensiunile în piaţa asigurărilor s-au redus la acest produs şi lucrul acesta nu este în regulă”, a precizat Nicu Marcu, președintele ASF, pentru Agerpres.

Modificarea va aduce, cel mai probabil, o serie de schimbări în modul în care șoferii își vor alege polița RCA. Dacă până acum criterul de bază era prețul cel mai mic, în viitor se vor alege companiile cu o reputație bună și care plătesc rapid daunele..

Via FloteAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top