Criză la Nissan? Anunțul care îi sperie pe mii de angajați și pe milioane de clienți

Nissan uzina

Nissan demarează un plan radical de restructurare. Japonezii anunță concedieri masive și reducerea producției după ce rezultatele înregistrate în primul trimestru al acestui an au fost făcute publice. Toate cele 14 centre de producție ale casei nipone vor fi afectate.

Nissan va concedia 12.500 de angajați din întreaga lume, ceea ce repezintă 9% din personalul companiei. Măsura vizează 14 uzine din întreaga lume. Fabrici din Spannia, Franța, Rusia, Marea Britanie, Indonezia, Thailanda și Mexic sunt pe listă. Centrele de producție din Japonia vor fi cel mai puțin afectate.

Proiecte secrete Nissan Qashqai

Constructorul japonez a anunțat scăderea dezastruoasă a venitului net cu 94,5%, în primul trimestru al acestui an. Și cifrele de vânzări au scăzut cu 6%, ajungând la 1,23 de milioane de mașini vândute. Compania dă vina pe creșterea costurilor, a prețului materialelor brute, pe fluctuațiile cursului valutar și pe investițiile efectuate în vederea alinierii la noile reglementări privind omologarea.

Producătorul japonez a luat și decizia reducerii producției cu 10% până la sfârșitul anului 2022, dar și reducerea numărului de modele din portofoliu, pentru a se putea concentra pe mașinile populare pe anumite piețe.

Profitul companiei în ultimul an fiscal a fost de 2,1 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un minus de 28% față de anul anterior. Cifrele înregistrate în primul trimestru sunt cele mai slabe din ultimii zece ani.

Pe fondul acestei crize, Nissan pregătește lansarea noului Juke, programat să-și facă apariția pe 3 septembrie.

 

Adaugati comentariu