Cruze Hatchback și noul Aveo la Geneva

Anul centenarului Chevrolet se anunță unul foarte aglomerat pentru gigantul american. Primul pas a fost făcut la Salonul Auto de la Geneva, unde au debutat Cruze Hatchback și noua generație a best seller-ului Aveo.

Principala ştire este premiera mondială a versiunii produse în serie a sportivului Cruze hatchback, precum şi lansarea în Europa a noului şi atrăgătorului Aveo sedan şi a legendarului autovehicul Camaro convertible. Autovehiculul electric cu autonomie extinsă al mărcii Chevrolet, multipremiatul Volt, nu va fi doar expus. Maşina anului în America de Nord va fi disponibilă şi pentru scurte teste.

Pe lângă expunerea noilor autovehicule în cadrul standului, Chevrolet a anunţat recent că în 2010 a obţinut cea mai bună cotă de piaţă din istorie în Europa, în timp ce, anul acesta, compania demarează un ambiţios program de activităţi pentru aniversarea a 100 de ani de la fabricarea primului Chevrolet.

Cruze hatchback

Versiunea de serie a noului Cruze hatchback va fi prezentată în premieră la Geneva. Lansarea este programată într-un moment perfect pentru Chevrolet, producătorul sărbătorind câştigarea în premieră a Campionatului Mondial de Turisme în decembrie, cu modelul Cruze cu patru uşi. 

Lansarea noii versiuni hatchback oferă clienţilor un model de caroserie alternativ la sedanul premiat şi reprezintă o altă dovadă a intenţiei Chevrolet de a îmbunătăţi raportul calitate-preţ oferit de producătorii de top de pe piaţa europeană. În Europa, segmentul compact reprezintă un sfert din piaţa totală, iar modelele hatchback joacă un rol foarte important, reprezentând aproximativ 65% din totalul vânzărilor aferente.

Cu linia atractivă şi impetuoasă a acoperişului, specifică modelelor coupe, şi cu consolele scurte în faţă şi spate, noul Cruze hatchback are acelaşi dinamism al posturii ca varianta sedan. Este utilizată structura monococă, pentru a asigura niveluri ridicate de stabilitate şi manevrabilitate, adecvate cerinţelor clienţilor europeni. 

Volumul de încărcare al variantei Cruze hatchback este de aproape 400 de litri, acesta fiind prevăzut cu scaune spate fracţionabile 60/40. Vânzările sunt programate să înceapă la jumătatea anului 2011.

Aveo sedan

Sporind atractivitatea noului autovehicul Aveo, noua versiune Chevrolet sedan a autovehiculului de mici dimensiuni va fi lansată în Europa, la Salonul Auto de la Geneva.

Privite din faţă, modelele notchback şi hatchback au acelaşi aspect curajos datorită farurilor duble proeminente, grilei radiatorului din două părţi şi caroseriei compacte şi rigide. Linia mediană înălţată a variantei sedan este deosebit de frapantă, conferindu-i noului autovehicul cu 4 uşi un profil premium. Pasajele roţilor uşor proeminente protejează jantele de până la 17 inch, accentuând aspectul de calitate sporită al modelului sedan de mici dimensiuni.

Chevrolet estimează că designul mai matur al variantei notchback va atrage un alt tip de clienţi faţă de hatchback, în special cei cu familii. Caracteristicile practice ale variantei sedan sunt evidente datorită spaţiului oferit, care este generos pentru un autovehicul de mici dimensiuni. Cu o lungime de 4.389 mm şi o lăţime de 1.735 mm, noul sedan Aveo este atât mai lung, cât şi mai lat decât modelul actual, beneficiind astfel de spaţiu interior sporit. De asemenea, volumul de încărcare este printre cele mai bune din clasa sa: 502 litri.

Interiorul este caracterizat, de asemenea, prin elemente de design moderne, de exemplu, panoul de instrumente inspirat de designul motocicletelor, compus dintr-un tahometru analog, combinat cu un vitezometru digital şi lămpi de avertizare.

Va fi disponibilă o gamă completă de motoare pe benzină şi diesel, variantele pe benzină incluzând două unităţi de 1,2 litri (de 70 CP şi 86 CP), una de 1,4 litri (100 CP) şi una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima dată, Aveo va fi oferit cu două versiuni ale motorului diesel de 1,3 litri (de 75 CP şi 95 CP), prevăzute cu tehnologie Start/Stop. Toate motoarele sunt prevăzute cu cele mai recente tehnologii, precum sincronizarea variabilă a supapelor, fazarea continuu variabilă a ambilor arbori cu came şi sistemul de injecţie common rail la unităţile diesel.

Prima transmisie automată cu 6 trepte de viteză folosită de Chevrolet într-un autovehicul de mici dimensiuni va fi disponibilă opţional pentru Aveo 1.4 şi 1.6, pe majoritatea pieţelor; transmisiile manuale sunt cu 5 sau 6 trepte de viteză, în funcţie de motorul ales.

Modelele Aveo sedan şi hatchback vor fi puse în vânzare în Europa în cursul acestei veri.

Adaugati comentariu