Cu ce mașină se va deplasa Papa Francisc în România? Restricții de circulație

Papa Francisc

Dacia confirmă. Mașina cu care Papa Francisc se va deplasa la București va fi una autohtonă. Sanctitatea Sa va călători în Capitală la bordul unei Dacia Duster modificate.

Detaliile referitoare la papamobilul de ocazie sunt însă ținute secret. Știm doar că este vorba despre un Duster construit și configurat de Dacia special pentru această ocazie. SPP va înregistra temporar, cu număr unic, autoturismele cu care Papa se va deplasa în țară. Rezentanții Vaticanului au solicitat ca acestea să aibă numărul de înregistrare unic folosit atât la Vatican, cât și în toate vizitele oficiale efectuate în alte țări.

”În acord cu autoritățile, Dacia va pune la dispoziția Suveranului Pontif, Sanctitatea sa Papa Francisc, un vehicul Dacia Duster, în cadrul vizitei sale în România”, spun cei de la Dacia.

„Mi-a tras un pumn!” Papa glumește după ce s-a lovit la cap în geamul papamobilului.

Papa Francisc se va afla la București începând de mâine și va rămâne în România până pe 2 iunie. În această perioadă, Sfântul Părinte va vizita și Sumuleu Ciuc, Blaj și Iași. Președintele Klaus Iohannis îl va aștepta la aeroportul Henri Coandă.

Pe 1 iunie, va decola de la București către Bacău, de unde va fi transportat cu elicopterul până la Miercurea Ciuc și ulterior cu mașina până la Șumuleu Ciuc. În seara zilei de 1 iunie, Papa se va întoarce cu avionul la București.

Ultima zi a Suveranului Pontif în România va include un nou zbor cu avionul, de la București la Sibiu, apoi acesta va fi dus la bordul unui elicopter, de la Sibiu la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma. Papa va urma același traseu către București, unde, în seara zilei de duminică, 2 iunie, va participa la ceremonia de rămas bun, înainte de a decola spre Roma.

Vineri, 31 mai

11:30 – Aterizarea la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București
12:00 – Ceremonia oficială de primire, Palatul Cotroceni
13:00 – Întâlnire cu autoritățile, societatea civilă și corpul diplomatic în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni
15:45 – Întâlnire privată cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Palatul Patriarhiei
16:15 – Întâlnire cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, Palatul Patriarhiei
Discurs Suveranului Pontif
17:00 – Rugăciunea „Tatăl Nostru” la Catedrala NaționalăSalut al Sanctității Sale
18:00 – Sfânta Liturghie în Catedrala Catolică „Sfântul Iosif”

Restricții de circulație în București

Autoritățile au decis închiderea școlilor în ziua sosirii Papei la București și le recomandă celor care locuiesc sau tranzitează Capitala să respecte restricțiile de circulație impuse de traseul Suveranului Pontif.

Începând cu această seară, se vor interzice opririle şi staţionările vehiculelor, în zona Fântâna Mioriţa, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, Piaţa Victoriei parcarea TNT, Calea Victoriei între Piaţa Victoriei ş Bd. Regina Elisabeta, Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor), Piaţa Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu între Şoseaua Cotroceni şi Piaţa Eroilor, Bulevardul Ştirbei Vodă între Calea Plevnei şi strada Berzei (banda I către str. Luterana), str. Constantin Stahi (începând cu data de 30 mai 2019, ora 08.00, până la data de 02 iunie 2019, ora 10.00), Piaţa Papa Ioan Paul al II-lea, Bulevardul Schitu Măgureanu (stânga/ dreapta), Splaiul Independenţei şi între Pod Izvor şi Pod Șerban Vodă, strada Vasile Pârvan, strada Berzei între Calea Plevnei şi strada Ştirbei Vodă, strada Ştirbei Vodă între strada Berzei şi Calea Victoriei.

Mai multe informații despre restricțiile de circulație din București, află pe www.floteauto.ro.

Adaugati comentariu