Cum a câștigat Dacia războiul cu ceilalți producători pe piața din România

Uzina Dacia reia activitatea Ford ACAROM producție mașini

Dacia își lasă în urmă rivalii pe piața din România, în timp ce Volkswagen, Renault, Ford și Skoda nu pot decât să încerce să țină pasul cu brand-ul românesc. Constructorul de la Mioveni și-a adjudecat o treime din piața auto din România. Aproape 36.000 de mașini noi au fost vândute în primul trimestru din 2019.

Primul trimestru din 2019 a fost cel mai bun din ultimii 10 ani pe piața auto din România. Aceasta a marcat o creștere de 25%, arată datele din raportul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor (DRPCIV).

Cifre record! Câte mașini a vândut Dacia în România și în Europa în 2018?

35.836 de mașini noi au fost vândute anul acesta, iar Dacia, Renault, Ford, Skoda și Volkswagen și-au adjudecat peste 63% din piață. Dacia este lider de piață cu o cotă de 34%. Prețul atractiv, dotările moderne și modificările interesante de design din gama constructorului român au atras clienți ca un magnet.

Cele mai vândute modele de mașini noi sunt Dacia Duster, Logan și Sandero. Pe lista modelelor preferate de români își trec numele și Renault Clio, Skoda Octavia și Ford Focus.

Dealerii auto câștigă teren și pe piața mașinilor rulate. Aproximativ 52.000 de mașini rulate în România s-au vândut în fiecare lună din anul acesta.

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Duster cu apucături de Mercedes

Piața mașinilor second hand din import a scăzut, în schimb, cu 9%, în primul trimestru din 2019. Este al doilea an de scădere pentru mașinile rulate. 110.000 de unități second hand au fost aduse de peste hotare. Pe primul loc în clasamentul brand-urilor importate rămâne Volkswagen, urmat, pentru prima oară, de BMW. Modelele bavareze iau locul celor de la Opel pe lista favoritelor românilor.

Peste 60% dintre mașinile second hand scoase la vânzare în țara nostră au peste 10 ani.

”2019 a început în forţă, atât pe piaţa maşinilor noi, cât şi pe piaţa maşinilor second hand, unde vedem o creştere remarcabilă a tranzacţiilor pe plan intern în defavoarea importurilor. Considerăm că trend-ul pozitiv se va menţine şi în restul anului […], iar 2019 va fi cel mai bun an pentru autoturisme noi după vârful înregistrat în 2009”, declară Andrei Dumuţa, manager Autovit.ro.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top