Mercedes X-Class, primul pick-up destinat producției de serie pe scară largă înnobilat de steaua în trei colțuri, se lansează pe 18 iulie. Primul teaser video arată că Mercedes va face o declarație de stil în acest segment. 

Mercedes X-Class va beneficia de toate punctele forte ale unui pick-up clasic, fiind dur, funcțional, puternic, cu veleități off-road. Partea frontală vine cu grila cu două lamele cromate, cu steaua Mercedes amplasată central, în stilul elegantelor coupé-uri Mercedes-Benz, iar jantele cu un finisaj contrastant, asigură o înfățișare impunătoare.

Anvelopele  de mari dimensiuni și garda la sol uriașă impun respect încă de la prima vedere. Scutul față și spate, protecțiile aripilor și arcadele roților protejate de ornamente din plastic subliniază caracterul off-road. Pragurile suplimentare și roll-bar-ul din partea din spate sunt din nou indicii ale durității și forței viitorului pick-up.

Mercedes X-Class va fi produs în colaborare cu Alianța Renault-Nissan. Producția pentru piața europeană, pentru cea australiană și pentru cea sud-africană va demara la uzina Nissan de la Barcelona, Spania, în 2017. Modelele X-Class rezervate pieței din America Latină vor ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei Renault de la Cordoba, Argentina, începând cu 2018.