Cum arăta Toyota Land Cruiser cu 10 milioane de unități și 68 de ani în urmă?

Toyota Land Cruiser 2017 (5)

Toyota Land Cruiser a ajuns la o cifră rotundă. Legendarul off-roader a fost produs în zece milioane de unități în cele aproape șapte decenii de existență.

Prima Toyota Land Cruiser a văzut lumina zilei pe 1 august 1951, cu 68 de ani în urmă. Era destinat poliției japoneze, iar singurul său scop era să reziste drumurilor grele. În 1957, Land Cruiser trecea granițele Japoniei pentru a face carieră la nivel global. În 1980, Land Cruiser fusese ales de nu mai puțin de un milion de clienți. Încă nouă milioane de unități au fost construite de atunci, într-o cursă spre poziția de leader în segmentul său.

Toyota Land Cruiser (2)

Cât costă Toyota Land Cruiser în România?

Timpul a transformat off-roader-ul spartan din anii ’50 într-un vehicul confortabil, cu dotări generoase, fără a-i altera însă, abilitățile pe drumuri grele.

La ora actuală, Land Cruiser este disponibil pe aproximativ 170 de piețe din întreaga lume și cucerește aproximativ 400.000 de clienți în fiecare an.

Toyota Land Cruiser (1)

Dar off-roader-ul, a cărui cea mai recentă generație a fost prezentată în 2017, nu este nici pe departe cel mai bine vândut model al constructorului nipon. Toyota Coroolla a fost vândută în nu mai puțin de 40 de milioane de unități.

Adaugati comentariu