Cum e posibil: 440 amenzi în 7 ani pentru lipsa rovinietei

Cum e posibil: 440 amenzi în 7 ani pentru lipsa rovinietei

Un bărbat din Buzău a primit 440 de amenzi pentru lipsa rovinietei, timp de 7 ani, pentru mașina care nu s-a mişcat din curte.

Omul a ignorat somaţiile de plată, până la momentul la care a ajuns să fie executat silit. Abia atunci a cerut explicaţii şi a aflat că amenzile sunt, de fapt, ale unui şofer care conduce o maşină cu număr asemănător.

Un localnic din Gura Teghii, județul Buzău, a primit sute de amenzi pentru fosta lui Dacie 1300. Timp de 7 ani a primit, prin poştă, peste 440 de amenzi pentru neplata rovinietei. Bărbatul susţine că maşina, cu numărul BZ 05 TRI, nu a fost, însă, clintită din loc de mai bine de un deceniu.

Bărbatul a înţeles că nu e de glumă abia când a fost sunat de un recuperator de debite. Atunci a angajat un avocat care a scos la iveală eroarea: o altă mașină cu numărul de înmatriculare TRL. Ultimă literă, ştersă fiind, părea, de fapt, un I.

Citește și VEZI LISTA noilor camere rovinieta din Romania

„La plăcuța de înmatriculare din față, s-a obervat la baza literei L, o ștersătură. Din punctul nostru de vedere, vinovați de producerea acestei neplăceri ar fi operatorii din cadrul CNAIR. Se putea observa cu ușurință marca și numărul”, spune Andrei Petirceanu, avocat.

În replică, reprezentanții CNAIR spun că aparatele care verifică rovinietele „citesc” strict numerele de înmatriculare ale maşinilor.

„Camerele noastre sunt reglate să pozeze doar numărul mașinii. Conform protecției datelor personale, nici n-am putea să fotografiem mașina totală pentru că au existat situații în care ni s-a reproșat că pozăm în mașină”, spune Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Sursa: digi24.ro

Adaugati comentariu