Cum faci ca mașina ta să miroasă frumos, din nou?

Imaginează-ți cum arată începutul unei zile în momentul în care îți descui mașina, te așezi la volan și te lovește un miros închis nedefinit. Drumul tău către serviciu în aceste condiții nu va fi prea prietenos pentru că nici ambientul nu este.

Imaginează-ți din nou același scenariu, doar că mirosul odorizantului auto preferat se resimte în toată mașina. Cum te simți? În această situație, totul se schimbă radical pentru că un parfum plăcut are capacitatea de a-ți schimba starea și de a-ți oferi vibe-ul de care ai nevoie pentru a începe o zi în forță.

Care sunt pașii către o mașină aerisită?

Mirosul din interiorul mașinii depinde de mai mulți factori. Fumul de țigară, mâncarea veche, hainele murdare și mirosurile de animale de companie se pot combina și forma o senzație olfactivă persistenă și total neplăcută, care dispare foarte greu oricât de mult se dorește și încearcă acest lucru. În acest caz, conducerea autovehiculului cu geamurile în jos, sau odorizarea prin intermediul diferitelor metode existente pe piață pot ajuta, dar numai dacă sunt respectați următorii pași.

1. Aruncă tot ce este nefolositor din mașină

De cele mai multe ori, avem tendința de a depozita în portiere și nu numai, tot felul de ambalaje de la alimentele pe care le consumăm pe parcursul unui drum. Se întâmplă să amânăm momentul până să le aruncăm și acestea pot contribui la dezvoltarea unui miros neplăcut. În schimb, pot oferi și o senzație de disconfort generată de dezordinea ce o creează prezența lor. Așadar, primul pas către o mașină aerisită, din toate punctele de vedere, este aruncarea permanentă a lucrurilor ce se depozitează în mașină. Ideal ar fi ca această acțiune să aibă zilnic.

2. Curăță permanent covorașele și banchetele

Covorașele sunt cele mai predispuse murdăriei pentru că iau contact direct cu încălțămintea și dacă nu suntem atenți pe unde mergem, putem avea surprize dintre cele mai neplăcute în acest sens. De aceea, covorașele ar trebui curățate cel puțin o dată pe săptămână pentru a asigura gradul de igienă și confort dorit de către fiecare conducător auto.

Un alt punct esențial este tapițeria mașinii. Cafea, sucuri, alimente de tot felul, dulciuri ce se topesc, precum ciocolata, gumă. Toate acestea pot ajunge, mai devreme sau mai târziu pe banchetele mașinii tale, fără să știi asta. Este suficient să ai un singur pasager neatent și tapițeriile tale sunt “aranjate” cu măcar un element din cele enunțate mai sus.

De aceea, acestea trebuiesc aerisite și curățate 1 dată pe lună dacă mașina este folosită în fiecare zi. Mai mult, pe tapițerii se depun tot felul de bacterii și este necesară o igienizare atentă. Nu mai vorbim de mirosul îmbâcsit generat de animale de companie, fum de țigară și așa mai departe.

3. Asigură-te că ai mereu un odorizant de mașină!

Dacă cele 2 puncte de mai sus sunt efectuate și totul este ordonat în mașină, un odorizant auto este ceea ce ai nevoie pentru ca experiența ta din timpul călătoriei să fie una plăcută. Mai mult, pentru ca un parfumant de mașină să fie eficient și să simtă exact aroma pe care ai ales-o, nu trebuie să existe alți factori în jur care să perturbe acest lucru, cum ar fi: miros de țigară, animale de companie, geantă de sală etc.

De asemenea, odorizantul de mașină trebuie să fie ales foarte atent, în funcție de preferințele celor ce petrec cel mai mult timp în proximitatea lui. Este bine de știut faptul că odorizantele auto profesionale au capacitatea de a parfuma fără a irita căile respiratorii în momentul în care se petrece un timp îndelungat în proximitatea acestora. De aceea, acestea sunt preferatele conducătorilor auto cărora le place să aibă control total asupra mirosului din propriul autoturism. De unde poți achiziționa odorizante auto profesionale? Accesează https://www.fre-pro.ro/ și bucură-te de parfumul preferat timp îndelungat.

Cum ne influențează starea de spirit, o mașină parfumată?

Simțul olfactiv este, de cele mai multe ori, strâns legat de declanșarea emoțiilor noastre. De aceea, un odorizant de mașină atent ales poate să genereze emoții, amintiri și trăiri dintre cele mai diverse. În funcție de experiențele cu care tindem să asociem anumite parfumuri, ar trebui să punem accent pe cel pe care ni-l dorim în propria mașină.

Dacă, de exemplu, vanilia ne aduce aminte de prăjiturile din copilărie și ne dorim să avem acel sentiment mereu când călătorim cu propria mașină, atunci parfumantul auto trebuie să aibă această aromă. Pe partea cealaltă, dacă lămâia ne furnizează amintiri din momentele în care poate am avut stări neplăcute, atunci nu este indicat să introducem în autovehiculul nostru un astfel de odorizant auto.

De asemenea, conform studiilor, lavanda este potrivită pentru a calma șoferii agitați și a reduce riscul accidentelor. Însă, nu este indicat ca șoferii care parcurg drumuri lungi, să-și achiziționeze un parfum pentru mașină cu această aromă, deoarece există riscul de a apărea stările de somnolență. Lavanda este recunoscută pentru proprietățile ei de calmare și pentru de a induce o stare meditativă.

Pe partea cealaltă, odorizantele de mașină fresh, au capacitatea de a ne revigora în momentul în care ne aflăm la volan și resimțim acel miros. Însă, o atenție sporită trebuie să avem și la intensitatea parfumului ales. Dacă acesta este mult prea puternic pentru gusturile noastre, ne poate provoca rău de mașină.

Concluzionând, alegerea unui odorizant auto trebuie făcută în cunoștință de cauză pentru că are efecte asupra noastră mult mai mult decât credem. Ne influențează starea de spirit, ne poate furniza un boost de energie, sau dimpotrivă, dacă nu este pe placul nostru, ne poate furniza stări de disconfort. Așadar, data viitoare când achiziționezi un parfum pentru mașină, vei fi mai atent?

Adaugati comentariu