Cum faci să nu ți se mai ocupe niciodată locul de parcare?

locul de parcare

Locul de parcare pe care îl plătești la primărie nu va mai fi niciodată ocupat abuziv. Scapi de stresul de a găsi altă mașină pe locul tău cu un dispozitiv oferit de autorități.

Sistemul de protecție a locului de parcare va fi disponibil în Sectorul 4 al Capitalei. Denumit “blocator”, dispozitivul poate fi închiriat de orice locatar care deține un loc de parcare în sector. Prețul unui abonament lunar pornește de la 10 lei, dar există și posibilitatea achitării unui abonament anual sau chiar a achiziționării noului “device” pentru 300 de lei, sumă care include montajul și accesoriile. Cei care locuiesc în zonă, pot avea acces la un loc de parcare la orice oră.

O șoferiță cere iertare pentru parcare. „Am parcat ca o…”

Blocatorul – despre care primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, susține că este unic în țară – este ușor de manevrat, rezistent la apă, la șocuri și la lovituri. Sistemul este acționat electronic, cu ajutorul unei telecomenzi. Abonații vor intra în parcare pe baza unei cartele magnetice, pe care o vor instala în parbriz. Vizitatorii ocazionali vor avea acces pe baza unui tichet și vor plăti un leu pentru două ore de parcare. Suma va fi achitată la automatele self-pay, prin card sau prin SMS.

Noul sistem de administrare a locurilor de parcare a fost deja montat într-o parcare publică inaugurate pe Șoseaua Olteniței din Capitală și construite pentru suma de 550.000 de euro plus TVA. Aceasta are o suprafață de aproximativ 6.500 de metri pătrați și o capacitate de 236 de locuri. 70 dintre acestea vor fi rezervate exclusiv celor dispuși să achite un abonament, iar 17 vor fi special pentru persoanele cu dizabilități și pentru mașinile electrice.

Se ridică mașinile parcate neregulamentar. Vezi în ce sector se întâmplă!

Sectorul 4 găzduiește și cea mai mare parcare permanentă din România, una de 700 de locuri, în zona Tineretului. Același sector numără 56.000 de locuri de parcare de reședință, dar 150.000 de autovehicule înmatriculate. 1,3 milioane de mașini sunt înmatriculate, la această oră, în România.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top