Se ridică mașinile parcate neregulamentar. Cât plătești să-ți recuperezi mașina

mașinile parcate neregulamentar

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate. Este intenția Primăriei Capitalei, care și-a anunțat planurile prin intermediul unui document oficial. Serviciul de ridicare coordonat de Primărie va funcționa 24 din 24 de ore.

Poliția va fi cea care va constata contravenția, va aplica amenda prevăzută de legislație și va dispune ridicarea mașinii parcate neregulamentar. Decizia vizează vehiculele staționate pe carosabil pe drumurile publice incluse în rețeaua principal de străzi a Capitalei.

Tariful de ridicare va fi în valoare de 200 de lei, la care se adaugă tariful pentru transportul autovehiculului ridicat, de 150 de lei, și tariful de depozitare a acestuia, în valoare de 150 de lei pe zi. Astfel, orcine se alege cu mașina ridicată pe raza Capitalei va plăti cel puțin 500 de lei.

Citește și:

Ți se ridică mașina dacă parchezi pe locurile pentru persoane cu dizabilități

Primăria Sectorului 3 a recurs deja la această metodă de a descuraja parcărea neregulamentară a vehiculelor, iar tarifele sunt identice. Primarul Capitalei speră că astfel se va decongestiona traficul pe principalele artere ale orașului.

Compania Municipală Managementul Traficului București SA va gestiona serviciul de ridicare. Însă actul prin care această companie a fost înființată de Primăria Capitei a fost constat în justiție și anulat de curând. Astfel, compania, alături de alte 20 de firme înființate de Primărie, ar trebui desființată în baza deciziei instanței de judecată.

Citește și:

Un loc de parcare din Brașov a fost închiriat cu un preț incredibil

Adaugati comentariu