Proiect de lege: Ți se ridică mașina dacă parchezi pe locurile pentru persoanele cu dizabilități

loc de parcare persoane cu dizabilități

Șoferii care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități, fără a avea acest drept, vor primi o amendă de 5 ori mai mare ca în prezent. Suplimentar, acestora li se va ridica mașina. Sunt măsurile propuse de un proiect de lege inițiat de 28 de parlamentari.

Astfel, amenzile acordate celor care parchează în locurile special amenajate pentru cei cu dizabilități ar putea ajunge până la 10.000 de lei. Mașina șoferului vinovat va fi ridicată, iar acesta ar putea plăti suplimentar pentru fiecare zi de găzduire a autovehiculului de către autorități.

Citește și:

Unde poți să parchezi în București cu un leu pe oră

La ora actuală, amenzile pentru persoanele care își lasă mașinile pe locurile special amenajat pentru cei cu dizabilități, fără a avea acest drept, sunt de până la 2.000 de lei.

Prin pedepsirea drastică a șoferilor nepăsători, legea le va “oferi persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline și de a beneficia complet de participarea la viața socială și economică.”

Citește și:

Un loc de parcare din Brașov a fost închiriat cu un preț incredibil

Inițiatorii proiectului susțin că legislația privitoare la drepturile persoanelor cu dizabilități ar trebui “să răspundă nevoilor reale ale persoanelor cu handicap în ceea ce privește accesibilitatea în toate mediile societății, fără bariere, să răspundă nevoilor reale sociale și economice și să țină pasul cu noile tehnologii și tendințe în acest sens.”

Actul normativ a fost pus în atenția deputaților pentru dezbatere. Pentru a putea fi pus în aplicare, proiectul de act normativ trebuie să primească votul favorabil al Parlamentului și să fie publicat în Monitorul Oficial.

Adaugati comentariu