Cum poți să scapi de puncte de penalizare primite pentru abateri în trafic

Cum poți să scapi de 2 puncte de penalizare

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare obținute în urma abaterilor din trafic dacă vizionează filme educative despre reguli de circulație. Proiectul de lege urmeză să fie înaintat pentru dezbatere.

Urmărirea unui film educativ referitor la gravitatea neatenției la volan și la comportamentul nepotrivit îi poate ajuta pe șoferi să scape de două puncte de penalizare, propun inițiatorii proiectului.

În statele din vest, autoritățile au ales această strategie și au avut rezultate bune, șoferii corectându-și voluntary greșelile în urma vizionării documentarelor. Ca și acolo, filmele ar fi propuse și aprobate de poliție. Acestea ar fi prezentate și vizionate în structurile și la partenerii aprobați de Poliția Română.

Citește și:

Poliția ne învață cum să scăpăm de amenzile de viteză

Șoferii își vor da acordul în vederea participării la vizionare sau vor respinge propunerea polițiștilor. În urma vizionării, acestora li se va elibera o dovadă care confirmă participarea.

“În cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic”, prevede proiectul de lege.

Citește și:

Proiect: Politia locala, atributii egale cu Politia Rutiera

Șoferii începători însă, se vor alege cu permisul suspendat mai ușor decât până acum. Cei cu o experiență mai mică de un an, vor avea permisul suspendat la 12 puncte de penalizare și nu la 15, cum prevede legea în cazul celorlalți șoferi.

Adaugati comentariu