Cupra Born: informații și fotografii oficiale

Cupra Born se alătură familiei de modele electrice a grupului Volkswagen. Este primul model full electric lansat sub brandul de performanță Cupra.

Spaniolii de la Seat au lansat primul model electric sub brandul de performanță Cupra. Numit Cupra Born, modelul electric compact folosește platforma MEB din cadrul Grupului Volkswagen, fiind similar în proporții cu Volkswagen ID.3.

Cupra Born – primul model electric produs de marca spaniolă

Cupra Born va fi produsă în Germania la uzina VW de la Zwickau începând cu luna septembrie a acestui an. Designul exterior este specific mărcii Cupra cu accente sportive și o parte frontală cu look agresiv. Din profil se poate vedea cel mai bine asemănarea cu modelul VW ID.3, dar jantele de 20 inch specifice modelului Cupra accentuează latura sportivă.

Oficialii mărcii spaniole spun că modelul electric Cupra Born va oferi o experiență distinctă la volan. Modelul a fost modificat și am investit mult timp în reglarea precisă a șasiului, direcției și a trenului de rulare, spune Werner Tietz, șeful departamentului de Cercetare și Dezvoltare. Garda la sol a fost redusă cu 50 mm pentru puntea față și 10 mm în spate. Modelul Born primește sistemul DCC (dynamic chassis control) în echiparea de serie alături de ESC Sport.

Vor fi disponibile două variante de putere: 150 CP (110 kW) sau 204 CP (150 kW). Varianta de top oferă și opțiunea e-Boost ce crește puterea la 231 CP. Accelerația se face în doar 2.6 secunde de la 0 la 50 km/oră și 6.6 secunde de la 0 la 100 km/oră.

Bateria folosită are o capacitate de 77 kWh și oferă o autonomie oficială de 540 km. Sistemul suportă încărcări rapide la stații DC de 125 kW. Modelul poate fi echipat cu pompă de căldură pentru a optimiza autonomia în condiții meteo dificile. Standard, modelul este oferit cu bateria de 45 kWh (pt modelul de 150 CP) sau 58 kWh (pentru modelul de 204 CP sau 231 CP).

Via Seat Cupra

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top